Burgemeester feliciteert diamanten echtpaar

Wie kan het tegenwoordig nog zeggen? Liefst 60 jaar getrouwd zijn met dezelfde persoon is wel heel bijzonder. Het was daarom groot feest in huize Van der Ham, woonachtig in het meest sprookjesachtige deel van Mander.

“Op ’n bult en tussen de watermolens”, zoals Annie van der Ham-Horst (82) het woonerf ’n Engel zelf omschrijft. Het stukje vals plat dat gelijk voor de deur ligt, trekt inderdaad behoorlijk wat recreanten en wielrenners die er de kuiten willen testen. Tussen de koeien, bomen en veel natuurschoon wonen 3 generaties samen. Jan van der Ham (87) is er geboren en getogen, zeker nadat hij zijn vrouw in alweer 1957 ‘ophaalde’ uit West-Geesteren. “Vanaf de Vermolenweg.” Ontmoet hebben ze zich daar in Geesteren ook, bij café Kottink op de dansvloer. Daar gingen de voetjes van de vloer, net als bij café Kemperink in Tubbergen. Er volgden 5 jaar verkering, waarna ze trouwden.

Toen burgemeester Wilmien Haverkamp-Wenker afgelopen week de officiële felicitaties overbracht, was er opnieuw reden om terug te blikken en vroegere tijden te herleven. Op een gegeven moment werd het daarbij zo informeel dat zelfs haar glazen ambtsketen bij het oudere paar en hun directe familieleden (3 dochter en schoonzoon Henny Grootelaar) omgehangen werd, terwijl de burgermoeder lachend toekeek.

Samen kregen Annie en Jan achtereenvolgend 3 dochters: Marian Wolters, Hilda Kempers en Marga Grootelaar. “De keerls bint vanzelf wa gekomen”, zei moeders schertsend. Inmiddels zijn er 10 kleinkinderen in de leeftijd van 20 tot 30 jaar en 3 maanden geleden is ook nog het allereerste achterkleinkind verwelkomt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen