Europees subsidiegeld voor sociaal ‘breiproject’ Wolik

Wolik op bezoek bij Mariaschool Vasse
Wolik op bezoek bij Mariaschool Vasse
Foto: Wolik

Breien tegen eenzaamheid, dat doen ouderen in Vasse. Het eindresultaat, wollen sokken, worden daarna onder de merknaam Wolik op de markt gebracht. Het sociale project krijgt nu subsidie vanuit Europese Unie, om de bezigheden uit te breiden.

Om eenzaamheid te bestrijden én te voorkomen, breien oudere dorpsgenoten gezamenlijk in de dorpshuiskamer van Vasse vele sokjes en verkopen deze daarna ook. Aangezien dit bijdraagt aan de cohesie van het dorp en er tevens plannen zijn om in andere dorpshuiskamers eenzelfde soort ‘breiproject’ te gaan starten, krijgen de senioren subsidiegeld vanuit LEADER, iets waaraan de EU, de provincie Overijssel en de gemeenten in Noordoost Twente bijdragen.

Een deel van de opbrengsten uit Wolik worden afgedragen aan de locatiebeheerder, zodat deze voorzieningen in de toekomst zelfstandig kunnen bestaan.

Ook projecten in Tilligte, Noord Deurningen, Losser en Beuningen krijgen een financiële bijdrage vanuit genoemde overheidsinstanties. Het gaat hierbij o.m. 2 sportprojecten en 2 herinrichtingsplannen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen