‘We gaan het melden, want dan komt de burgemeester bij ons langs’

Geen gezuip, geen gerotzooi en dus ook geen problemen. Bij sommige ‘dames in de dop’ is er bovenal gezelligheid, zoals het geval is bij 5 meiden aan de Schouwdijk tussen Tubbergen en Vasse. Gisteren was er hoog bezoek, iets waar ze nota bene zelf om gevraagd hebben.

Jongelui die op de bonnefooi, vaak ergens in een weiland, hun tent opzetten is niks nieuws meer. Dat wordt anders als het gaat om kinderen van 9 en 10 jaar die hetzelfde idee hebben opgevat. “Vorig jaar hebben we ook al gekampeerd, maar toen nog in de tuin. Dat was eigenlijk niet echt, want we gingen nog heel vaak naar binnen. Dit jaar wel, nu willen we liever geen ouders meer in de buurt”, bezweert Puck. De rest knikt instemmend. Daarnaast hadden ze de avond ervoor nog een gast, een aardige jongen die ze goed kennen, uitgenodigd.

Burgemeester

Gistermiddag was dat niet anders, al hadden de (bijna-)tieners niet verwacht dat ze daadwerkelijk zou komen. Maar aangezien ze hadden vernomen dat je zulke kampeerfeestjes bij de gemeente moet aanmelden en de burgemeester dan ook nog langskomt, kon deze haast niet anders dan een bezoekje in haar agenda zetten… “Zo schattig is dat, heel erg leuk. Natuurlijk doe ik dat dan”, vertelt burgemeester Wilmien Haverkamp-Wenker lachend over het bijzondere verzoek.

De avontuurlijke meisjes gaan best ver in hun streven om zoveel mogelijk ‘echt’ te kamperen. Pien: “Ja, we hebben zelfs een eigen toilet gemaakt. Van een emmer met een plastic zak erin. Dan hoeven we ’s nachts niet naar buiten toe. Daar hadden we er 3 van. Nu plassen we wel gewoon ergens achter.”

Jong geleerd is oud gedaan

Binnenin ‘pipowagen’ is het een enorme rommel, maar dat deert niemand. Ze hebben bijna overal aan gedacht, iets waar ‘gastvrouw’ Sonja Koopman zich nogal over verbaasd heeft. “Om te beginnen, onderling hebben ze de taken verdeeld. De ene ging boodschappen doen, de ander zette alles klaar. Qua voorbereiding ging het al net zo. Heel bijzonder en ook erg grappig. Dan kun je zien dat ze toch wel steeds ouder worden en misschien al verder in hun ontwikkeling zijn dan je als ouder zijnde weleens denkt. Net als met dat melden bij de gemeente. Daar kwamen ze helemaal zelf mee.”

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen