Positieve reacties na flinke opknapbeurt pand Canisius Tubbergen

Canisius Tubbergen heeft afgelopen zomer het schoolgebouw een flinke opknapbeurt gegeven. “Binnen 2 leshuizen zijn de lokalen ruimer en moderner geworden en de klimaatbeheersing is sterk verbeterd”, legt locatiedirecteur Maaike Hagedoorn uit. “Daarnaast zijn er studie- en werkplekken gekomen en is ook het meubilair is vernieuwd.”

De verbouwing was volgens Hagedoorn nodig om op meerdere fronten een kwaliteitsslag te kunnen maken. “We willen meer maatwerk bieden. Vroeger stond de docent voor de klas en werd er vooral frontaal lesgegeven. De leerlingen konden meer achterover leunen dan in de huidige setting. Het onderwijs dat de leerlingen krijgen is niet te vergelijken met het onderwijs van jaren geleden. Leerlingen kunnen en moeten nu vaker zelf aan de slag, ze leren van en met elkaar en zullen dus ook vaak met elkaar samenwerken. Het is nu voor de  docent makkelijker om tussen de leerlingen door te lopen en de regie en het overzicht te behouden. Ook kunnen docenten veel beter de onderwijsactiviteit aanpassen aan het leerdoel, de klas, het niveau of het onderwerp.”

Klimaatverbetering

Een andere  belangrijke verbetering is de klimaatbeheersing van het pand. “Met name aan de zuidkant van het pand hadden de gebruikers van het gebouw soms last van onvoldoende frisse lucht en te hoge temperaturen. Dat probleem hebben we middels een nieuwe installatie verholpen”, aldus de locatiedirecteur.

Positieve reacties

De eerste reacties van leerlingen waren erg positief en ook medewerkers reageren enthousiast op de verbouwing, die nog niet helemaal is afgerond. Hagedoorn: “Fase 1 hebben we inmiddels doorlopen. Fase 2 – de verbouwing van de andere 2 leshuizen – start in de zomervakantie van 2018. Dit doen we zodat er geen lessen worden verstoord. Uiteindelijk is alles aan het begin van schooljaar 2018/2019 gereed.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen