Verrassende start voor BSO de Wiekslag

Wat een verrassing voor de leidsters en kinderen van BSO de Wiekslag van SKIK Kinderopvang. Om klokslag 14.00 uur ging de bel van de basisschool en tegelijkertijd arriveerde burgemeester Wilmien Haverkamp-Wenker.

De leidsters van SKIK werden vandaag op alle locaties in het zonnetje gezet. Jaar in, jaar uit zorgen zij voor het welzijn en welbevinden van de kinderen die aan hen worden toevertrouwd, en dat met een zeer goed gevolg. “Ook dit jaar kwamen weer de lovende rapporten van de GGD-inspecties binnen en dat was aanleiding om eens een pluim met iets lekkers uit te delen”, aldus Monique Pouwels van SKIK Kinderopvang. “Dat de burgemeester dan ook nog eens langskomt om te kijken hoe het er bij ons aan toe gaat is helemaal leuk! Top, dat zij zich zo wil verdiepen in de bedrijven in de gemeente Tubbergen. Meestal wordt bij die bezoeken de kinderopvang vergeten, maar vandaag niet.”

De kinderen waren ook helemaal verrast, vandaar dat het programma vanmiddag even iets anders liep dan verwacht. Waar het normaal een ‘georganiseerde chaos’ is bij binnenkomst, hadden de kinderen nu direct door dat er bijzonder bezoek was. Dus was even opletten geblazen. Alle kinderen werden bovendien getrakteerd op taart i.p.v. fruit. Maar al snel gingen de kinderen hun eigen gang met spelletjes binnen en buiten, het ja/nee-spel waar ook de burgemeester aan mee mocht doen. Zij ging vervolgens midden in de groep staan en gaf complimenten aan de leidsters, aangezien de inspectie jarenlang uitermate tevreden is en SKIK telkenmale hoog scoort.

Extra locatie voor de BSO

De BSO van de Wiekslag groeit dermate uit het jasje dat ook uitgekeken wordt naar een extra locatie. SKIK is met diverse partijen in overleg om een aanvullende locatie te vinden. Naast dit feit zijn Monique Pouwels en Petra Plegt ook blij dat zij onlangs van de wethouder hebben gehoord dat de Huve geen optie is voor andere doelgroepen of activiteiten, zoals onlangs in het nieuws was. “Vanuit werkgroep Tubbergen Bruist waren er geruchten op een mogelijke verhuizing van SKIK, maar dat is gelukkig niet aan de orde”, aldus Monique Pouwels. “We kunnen nu weer verder investeren in een mooie, groene locatie bij de Huve. We hadden al plannen om de dieren en het groen verder uit te breiden. Nu we een positief signaal van de wethouder hebben gekregen, gaan we die plannen snel weer oppakken!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen