Plegt-Vos neemt na 41 jaren liefdevol afscheid van Gerrit Olimulder

Ongeveer een jaar na het bejubelen van zijn 40-jarig dienstverband bij bouwbedrijf Plegt-Vos heeft Gerrit Olimulder afgelopen week zijn afscheid uit het werkzame leven gevierd met (oud-)collega’s en directe familieleden.

In aanwezigheid van (klein-)kinderen en diens echtgenoten Kasper en Rosanne, Sam en Matt, Mariël en Sebastiaan en Quirine en Anke en Koen was er bij café/zaal Kottink vrijdag een afscheidsreceptie voor ‘ome Gerrit’ Olimulder – zoals hij bij Plegt-Vos in de wandelgangen genoemd wordt. Samen met zijn vrouw Pauline genoot Olimulder van hetgeen getoond en verteld werd.

Loopbaan

Na zijn schooltijd, LTS, MTS en HTS ging Olimulder aan het werk. Officieel is hij op 28 juni 1976 in dienst gekomen bij de gebroeders Plegt, nadat hij hier eerst een stage/afstudeeropdracht had gedaan.

Olimulder is begonnen als calculator, wat hij ongeveer 2 maanden heeft gedaan. Daarna was hij ongeveer 15 jaar werkvoorbereider in de woning- en utiliteitsbouw. In 1995 werd hij hoofd bedrijfsbureau bij Plegt-Vos Bouw. Vanaf 2000 mocht hij zich adjunct-directeur noemen en was Olimulder verantwoordelijk voor de complete productie.

Sportief en bestuurlijk

Olimulder is vooral in Geesteren in bijna alle clubs en verenigingen actief geweest; de lijst met vrijwilligerswerk is te lang om op te noemen. Zo heeft hij in het bestuur gezeten van de lokale volleybalvereniging, Tornado, en was er enige tijd ook de voorzitter van. Daarnaast nam hij zitting in het bestuur van de sporthal en 15 jaar betrokken bij dorpshuis Erve Kampboer.

Voetbalde hij vroeger bij STEVO, later ging de sportief aangelegde Olimulder volleyballen. Na een schouderblessure is hij gaan hardlopen en altijd heeft de schaatssport op zijn warme belangstelling mogen rekenen. Zo schaatste hij mee in de Elfstedentocht van 1997.

In de kerk begon hij als misdienaar, waarna hij later lector werd en o.m. voorging tijdens avondwakes.

Afscheid

Martin Weghorst, directeur bij bouwonderneming Plegt-Vos dat o.a. een vestiging in Langeveen heeft, vergeleek de onlangs geridderde Olimulder in zijn toespraak met voormalig topvoetballer Dirk Kuyt. Volgens hem zijn ze de ideale schoonzoon en een echte familieman, bevlogen en zeer spraakzaam, altijd fit en afgetraind, loyaal en in het bezit van een winnaarsmentaliteit, collegiaal en echte ‘mensen-mensen’. “Maar het mooiste komt nog”, zei Weghorst. “Jullie stopten beiden op jullie hoogtepunt. Dirk met het kampioenschap van afgelopen seizoen, en jij met de voorbereiding en realisatie van het tot nu toe hoogste gebouw van Plegt-Vos.”

Naast alle gelukswensen had Weghorst ook nog een stukje welgemeend en vriendelijk advies aan Olimulders’ vrouw Paulien, tot hilariteit van iedere toehoorder. “Vanaf nu mag Gerrit het wat rustiger aan doen en is hij hopelijk vaker thuis. Hou hem de eerste maanden wel een beetje kort, want anders zit ‘ie binnen de kortste keren in alle vrijwilligersorganisaties binnen Geesteren en ver daarbuiten.”

Reacties