Schutters schenken opbrengst vogelschieten aan Verjaardagsbox Tubbergen

Vogelschieten van Schuttersgilde Tubbergen
Foto: Redactie

Komende zondag vraagt het Schuttersgilde Tubbergen (SGT) aandacht voor een nieuw gemeentebreed initiatief genaamd de Verjaardagsbox, bedoelt voor kinderen uit gezinnen die rond de armoedegrens leven. De goedgevulde doos ontvangen ze dan rond hun verjaardag.

Een cadeau, slingers en ballonnen, taart van een lokale bakker, traktaties voor op school en natuurlijk een cadeautje voor het jarige kind zelf. Eigenlijk is aan alles gedacht bij de Verjaardagsbox. “Want ieder kind verdient een feestelijke verjaardag, ook als dat thuis financieel om een of andere reden niet mogelijk is”, vertelt coördinator armoedepreventie Mariska Jogems van de Stichting Welzijn Tubbergen-Dinkelland (SWTD).

De schutters werken in het project samen met een groep vrijwilligers, de SWTD en de armoedebestrijding van de gemeente.

Vogelschieten

Eerst is er zondagmorgen, vanaf 12.00 uur, een gratis dorpsbrunch voor Tubbergenaren en iedereen die zich welkom voelt in de feesttent van het gilde. Daarna zullen verschillende teams het tegen elkaar opnemen tijdens het traditionele vogelschieten, waarbij een houten haan ‘afgeschoten’ moet worden. Het totale inschrijfgeld (€50 per team) wordt aan de organisatie rondom de Verjaardagsbox Tubbergen geschonken.

Reacties