De ‘bubbelklup’ zoekt versterking

De zwemvrijwilligers die elke maandagavond van 18.00 tot 19.00 uur actief zijn bij het recreatief zwemmen voor mensen met een beperking in zwembad De Vlaskoel zijn op zoek naar de nodige versterking.

Frans Lansink, die samen met echtgenote Marja al vele jaren coördinator van deze gezellige ‘bubbelklup’ is, geeft aan mensen te zoeken met een open houding die het leuk vinden om met deze doelgroep om te gaan. Ervaring is niet noodzakelijk, elke leeftijd is welkom (vanaf 17 jaar). “Wat wij bieden is een gezellig en sportief Klupuurtje waarbij na afloop iedereen, en dat geldt zowel voor deelnemers als vrijwilligers, tevreden naar huis gaat. Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van nieuwe vrijwilligers, kan het zijn dat zij een-op-een gaan begeleiden, maar ook het bijstaan van meerdere deelnemers is mogelijk. Er zijn altijd collega-vrijwilligers in de buurt voor ondersteuning. Er mag vanzelfsprekend een keertje vrijblijvend een kijkje genomen of mee gezwommen worden.”

Dat dit leuk en zinnig vrijwilligerswerk is, mag wel blijken uit het feit dat in september 2 ‘bubbelkluppers’ in de bloemetjes zijn gezet vanwege hun jubileum als Klupvrijwilliger. Zowel Martijn Lingeman als Angela Busscher op Vollenbroek zijn al 15 jaar zwemvrijwilliger in Tubbergen. Zelf vinden de jubilarissen dit overigens niks bijzonders: de een bleef ‘gewoon’ hangen na een snuffelstage en de ander kwam ‘gewoon’ met haar zoon mee.

Het recreatief zwemmen voor mensen met een verstandelijke beperking maakt onderdeel uit van de ruim 50 vrije tijdsactiviteiten, die Stichting De Klup Twente samen met haar meer dan 400 vrijwilligers vanuit het Meester Siebelinkhuis in Almelo, organiseert in 9 Twentse gemeenten.

Informatie over de Bubbelklup is verkrijgbaar via Frans en Marja Lansink (tel. 06-10756174). Voordat vrijwilligers daadwerkelijk aan de slag gaan, krijgt men eerst een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek in Almelo met Jolanda Overdorp ([email protected] of tel. 06-14465288), de vrijwilligerscoördinator van De Klup.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen