Het blijkt heel lekker eten tussen de kookspullen

Dagmar en Martijn Spekreijse van La Cuisine mogen trots zijn op het resultaat met hun pop-uprestaurant. De eerste avond, waarbij midden in hun winkel gegeten wordt, blijkt een doorslaand succes.

Tussen de vlijmscherpe messen, kasten vol Rituals en servieswerk, pepermolens en ander keukengerei staat een fraai gedekte tafel met daaraan 40 hongerige gasten. Vanavond, morgen en komende vrijdag nog is er een tijdelijk restaurant op poten gezet, waarbij gerechten van cateraar Brood met Spelen uit Almelo geserveerd worden. Het idee voor het pop-uprestaurant ontsprong nadat Dagmar na een veiling voor een goed doel het hoogste bod uitbracht op een etentje door Brood met Spelen. De ondernemers raakten hierover aan de praat en opperden vervolgens om de winkel voor een avondje om te toveren tot restaurant. “Dat was vlak voor de zomer en we hebben eigenlijk gelijk doorgepakt. Eerst was er trouwens ook nog het idee om dit midden op het Raadhuisplein te doen”, vertelt ze. “Allerlei klanten, relaties en vrienden zijn vandaag aanwezig.”

Lekker

Het mag nu mee, zegt chef-kok Barry Willemse. “Oui, bon chef” komt er prompt als reactie. De samenwerking tussen de keukenbrigade en de andere medewerkers van het cateringsbedrijf loopt als een goed geoliede machine. Robert-Jan Steenhagen ziet daar streng doch rechtvaardig op toe. De eters werden verrast met gerechten als een mousje van zalm, kalfswang en ‘dauwdruppels’ van Baileys. Bij elk van de 6 gangen wordt een ander bord uit de winkel gebruikt, dat weer als inspiratie voor het desbetreffende gerecht diende. “Om de vingers bij af te likken – zo lekker”, besluit Mascha Zonder na haar laatste hap.

15

De bijzondere etentjes komen niet uit de lucht vallen. Dit jaar markeert het 15e jaar van La Cuisine in Tubbergen, iets waar de eigenaren even op een leuke manier bij stil willen staan. “Lekker eten en drinken. Dat gaat perfect samen en verbindt de mensen. Vandaar deze 3 dagen”, aldus Dagmar. “Heel bijzonder dat het is gelukt, dat alles vol zit.” Ze wil ook alvast kwijt dat er waarschijnlijk volgend jaar wel een vervolg aan de culinaire excersitie gegeven gaat worden.

Reacties