Velen op de been voor 34e Herfsttintentocht in Vasse en omstreken

Foto: Jan Brunninkhuis

De weersvoorspellingen waren de hele week al goed voor het weekend. Wanneer er ’s morgens een kraakheldere hemel is, geen wind en een opkomende zon is dit het laatste zetje voor velen uit Twente, Salland, Drenthe en de grensstreek om af te reizen naar Vasse en deel te nemen aan de 34e editie van de Herfsttintentocht.

Een stoet van auto’s trok ’s ochtends richting Vasse met deelnemers voor de wandel-, fiets- en autoroute. De organisatie was het ook dit jaar weer gelukt om mooie routes uit te zetten in en rondom de omgeving van Vasse.  De deelnemers hadden de keuze uit 3 wandelroutes (6, 16 en 21 km), 2 fietsroutes (34 en 53 km) en 1 autoroute (89 km). Door de variëteit was er voor elk wat wils. Het effect van het gebruik van e-bikes is was duidelijk zichtbaar. Vooral de lange fietsroute was zeer in trek en werd door honderden enthousiaste fietser gekozen.

Er bleek een sterke toename van deelnemers uit de grensstreek Uelsen en Nordhorn. Ook in Duitsland is de trend waarneembaar dat het fietsen steeds meer aan populariteit wint.

In elke route was een pauzepunt ingelast. Hierdoor kon iedereen gebruik maken van een natuurlijk rustmoment. Voor de inwendige mens konden de deelnemers zich tegoed doen aan de vele en verschillende lopende buffetten bij de deelnemende horecaondernemers, waarbij de traditionele stamppot zuurkool de boventoon voerde.

De organisatie heeft besloten om het evenement jaarlijks rondom de 15e oktober te organiseren. Hierdoor komt men niet meer in conflict met het mountainbike evenement. Door het evenement een week later op de kalender te plaatsen is er ook meer kans op herfstkleuren in de natuur. Een bijkomend voordeel is, dat het merendeel van de maisvelden ontdaan zijn van hun gewas. Hierdoor zijn er nagenoeg overal prachtige vergezichten.

De organisatie schat het aantal deelnemers op plusminus 3.500. Het door de Ondernemersvereniging Vasse-Manderveen e.o. georganiseerd evenement is voor vele deelnemers een jaarlijks vaste datum op de kalender. De organisatie kijkt met tevredenheid terug op deze dag en gaat met de opgedane ervaringen de uitdaging aan om de editie 2018 (de 35e) kwalitatief nog verder te verbeteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen