Wie raadt de sleutelprins van de Alberger Bökke?

Foto: Redactie

Carnavalsvereniging de Alberger Bökke uit Albergen maakt zich op voor een wisseling van de wacht. Prins Wim en zijn sik Richard zullen op zaterdag 11 november aftreden.

De opvolgers staan inmiddels in de startblokken. Om precies 22.11 uur zullen ze hun opwachting maken. Dat het dit jaar om de sleutelprins van de gemeente Tubbergen gaat, maakt deze opkomst extra bijzonder.

Raad de prins en sik

Op dit moment is het nog een groot geheim welke nieuwe hoogheden op 11 november door het doek zullen springen. De vereniging verbindt hier weer de traditionele prijsvraag aan.

Cryptische omschrijvingen

In de 4 weken voorafgaand aan de opkomst, zullen er cryptische omschrijvingen op de website van de Alberger Bökke worden geplaatst. Op die site staan ook de spelregels voor de deelnemers. Het alleen maar raden van de juiste namen is niet voldoende om de prijs te winnen. Daarvoor zal men ook bonuspunten moeten behalen, die verdiend kunnen worden door de cryptische omschrijvingen nader te verklaren. Ook zijn er extra punten voor degene die als eerste de juiste namen doorgeeft. Voor de winnaar ligt er een cheque van €25 klaar.

Via deze link is ook het formulier te vinden. Dat is op dit moment al mogelijk. Wie echter alleen namen invult, komt niet voor de prijs in aanmerking. Er moet namelijk ook een verklaring voor één of meerdere cryptische omschrijvingen worden gegeven. Daarmee wordt ‘wild gokken’ voorkomen.

Tot op de dag van de opkomst kunnen er formulieren ingezonden worden. Het maakt niet uit hoe vaak men dat doet.

De eerste aanwijzingen

Door de cryptische omschrijvingen op de juiste wijze te interpreteren, kan men de namen raden. Iedereen is bij deze uitgedaagd om hierover de hersenen te breken. Dit zijn de eerste 2 aanwijzingen:

  • Een diepgravend onderzoek, geeft stof tot nadenken
  • Van A tot Z gelogen?
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen