Een sporthal vol blije kinderen door Silvia’s ingeving

Met 200 spelende kinderen, alleen al ’s middags, zat het allereerste springspektakel in de Tubberger sporthal bommetjevol.

Organisator én moeder Silvia Kemperink moest gisteren zelfs ‘nee’ verkopen toen er nog meer aanmeldingen kwamen. Een overdonderend succes, zo vatte de mede-eigenaresse van verhuurbedrijf Total Rent uit Albergen het vanmiddag zelf samen. “Ja, iets anders kan ik er niet van maken. Het slaat gewoon enorm aan”, zegt ze haast wat verontschuldigend. “Het is natuurlijk heel toegankelijk, dat helpt zeker. Deze hal is heel ruim, dus er passen meerdere stormbanen in. Kinderen uit het dorp zelf fietsen of lopen er makkelijk heen en vanuit andere dorpen kan je er snel komen. Dat merken we wel, want uit elke plaats in de buurt komen ze. Albergen, Geesteren, Harbrinkhoek; noem het maar op. Tubbergen uiteraard ook.” Reden voor haar om eens in andere gemeenten navraag te doen of er animo is om iets soortgelijks te organiseren in een vakantieperiode.

Net als zoveel ouders ergerde Silvia zich eraan dat haar kinderen op de bank ploffen als ze vakantie hebben en dan maar videospelletjes gaan doen. “Oordoppen in en gaan met die banaan. Ga lekker naar buiten… maar ja, het is niet altijd mooi weer. Het woord herfstvakantie zegt het al, dan is het najaar en dus heb je best kans dat het met bakken uit de lucht komt. Nou, en laten we nu zelf springkussens en dergelijke verhuren. Maar die worden vooral in het weekend en ’s zomers ingezet. De rest van de tijd liggen ze maar, bij ons in de schuur. Dus ik was al langer in mijn hoofd bezig om daar iets voor te verzinnen. Dit is het uiteindelijk geworden.”

Silvia kwam via schooldirecteur Rik Sanders in gesprek met buurtsportcoach Daan Keupink en toen ging het balletje als ‘vanzelf’ rollen. Naast die hulp, hielden ook een aantal studenten van het ROC van Twente een oogje in het zeil.

Kerstvakantie

Hoewel er nog niks besproken is en het onduidelijk is of er dan überhaupt wel ruimte ter beschikking staat, wil Silvia graag tijdens de komende kerstvakantie in Tubbergen een vervolg geven aan het springspektakel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen