Viaster: van verborgen talenten naar zichtbare professionals

Foto: Jan Brunninkhuis

Jan Brunninkhuis is een zeer druk man. Niet alleen als voorzitter van diverse organisaties (ondernemersvereniging Vasse-Manderveen en omstreken, Energiek Vasse, et cetera), maar ook nog als ondernemer. Nog geen 2 jaar geleden is hij gestart met Viaster, over hét kapitaal van een bedrijf: de werknemers.

“U denkt uw medewerkers te kennen? Wie goed bij hen dóórvraagt, ontdekt bij 80% van hen onbenut talent. Uw organisatie zit dus bovenop een ongekend grote bron aan ongebruikte kwaliteiten. Dit doorvragen naar talenten bij uw medewerkers is een vak apart, het vak van Viaster! Wij ontdekken niet alleen het latente potentieel in uw organisatie, maar wijzen ook de snelste weg naar een innovatieve inzet daarvan. Wie hiervan profiteren? Uw organisatie, uw klanten én uiteraard uw medewerkers.”

Mensen matchen met hun mogelijkheden

“Niet alleen uw bedrijf is voortdurend in beweging; uw medewerkers ook. Zij lezen, leren, studeren, ontdekken en willen altijd verder. Als u kans ziet met uw organisatie aan te sluiten bij die persoonlijke en professionele ontwikkeling, snijdt het mes aan twee kanten. Uw medewerkers voelen zich gekend, erkend en gewaardeerd. En uw organisatie benut hun ongekende potentieel voor de realisatie van gezamenlijke doelen. Kortom, mensen matchen met hun mogelijkheden. Dé kracht van Viaster.”

Verschillende voordelen binnen handbereik

“Goed kijken naar het potentieel binnen uw organisatie levert direct tastbare voordelen op. Zo kan onze methodiek leiden tot een aantoonbare omzetgroei bij gelijkblijvende arbeidskosten. Terwijl de kosten zich snel (uiterlijk binnen 2 jaar) terugverdienen. Andere aantrekkelijke voordelen zijn een lager ziekteverzuim, betere prestaties van uw medewerkers, meer uitdaging en voldoening en volwassen arbeidsverhoudingen. Maar ook een flexibelere inzetbaarheid, nieuw elan en meer betrokkenheid.”

Eerst de koers, dan de koppeling met kwaliteiten

“Viaster ontwikkelde en verfijnde een gebruiksvriendelijke en betaalbare methodiek die de ontwikkeling van uw medewerkers inventariseert, monitort en hen leidt naar een volledige benutting ervan. Die methodiek rollen wij rendementsvol uit in twee heldere stappen. Eerst leggen we de gewenste richting en mate van groei van uw bedrijf vast. Daarna maken we de koppeling met de mogelijkheden, kwaliteiten en wensen van uw medewerkers. De winst? Uw organisatie is en blijft continu in gesprek over de groeipotentie van uw medewerkers. Uw medewerkers belanden op de voor hen optimale plaats in uw organisatie. Met meer efficiency, meer effectiviteit en met… energie!”

Stappenplan naar succes

“Wilt u ook profiteren van het verborgen talent in uw onderneming? Of een frisse doorstart maken met enthousiaste en gemotiveerde medewerkers? Ons stappenplan leidt u naar succes. Samen inventariseren we de doelstellingen en toekomstplannen van uw bedrijf. Zoals het betreden van nieuwe markten, het vergroten van het marktaandeel of klantgerichter werken. Vervolgens brengen we per functie de vaardigheden, opleidingsnormen en competenties in kaart en relateren die aan de bedrijfsdoelstellingen. Deze inventarisatie geeft inzicht in de groeimogelijkheden binnen de functie en vormt de basis voor nieuwe afspraken. Die leggen wij, samen met de jaarlijkse beoordelingen, vast in een digitaal dossier en monitoren deze. Met het digitale akkoord van de medewerker ontstaat een betrouwbaar en overzichtelijk dossier. Handig als basis voor beoordelingsgesprekken en salarisonderhandelingen. Als het nodig is, ook als juridische grondslag. Het spreekt voor zich dat Viaster u ook na de implementatieperiode blijft ondersteunen. De wijze waarop en de frequentie waarin stemmen we graag persoonlijk met u af.”

HR-tool Viamens: visie op voortgang én vooruitgang

“Viaster ontwikkelde een bijzondere HR -oftwaretool. De naam? Viamens. Hierin houdt uw HRM-afdeling uiterst eenvoudig en overzichtelijk alle gegevens bij die uit de talentgesprekken met uw medewerkers naar boven komen. Inclusief voortgangsgesprekken, de ontwikkelingen van taken, vaardigheden, opleidingen en competenties. Viamens maakt het volgen en vastleggen van hun persoonlijke en professionele ontwikkeling eenvoudig en efficiënt. Viamens is een zelfstandig draaiende applicatie die geen kostbare verbindingen zoekt met andere applicaties. Uiteraard richten wij Viamens in conform uw eigen bedrijfsidentiteit.”

Vrijblijvend kennismaken met Viaster?

“Bent u nieuwsgierig naar het benutten van verborgen talent in uw onderneming? Of wilt u een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden in uw bedrijf? Bel of mail met Jan Brunninkhuis (tel. 06-10889066 of [email protected]).”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen