Oprichter van Nerds & Company verlaat het bedrijf

Koen Nijhuis (midden)
Koen Nijhuis (midden)
Foto: Nerds & Company

Koen Nijhuis uit Albergen gaat per 1 januari 2018 aan de slag als ZZP’er na 12,5 jaar directeur te zijn geweest van het bedrijf dat eerst Itmundi heette en later uitgegroeid is tot Nerds & Company.

Sinds 2015 bestaat Nerds & Company uit een driekoppige directie: oprichter Koen Nijhuis (destijds met Itmundi), Tim klein Robbenhaar en Thijs Geerdink. Samen stonden ze enkele jaren samen aan het roer, maar inmiddels is het moment daar dat Koen zijn ‘kindje’ gaat verlaten.

“Sinds de start van Itmundi in 2005 is niet alleen de wereld, maar ook ons bedrijf razendsnel veranderd. Een decennium geleden waren we vooral bezig met websites bouwen zodat bedrijven zich online konden presenteren. Anno 2017 is internet niet meer weg te denken en is het zelfs onze digitale slagader geworden. Applicaties die het werk slimmer, leuker en efficiĆ«nter maken en waarmee een bedrijf zich sterk kan onderscheiden ten opzichte van haar concurrentie zijn een essentieel onderdeel geworden van de dagelijkse gang van zaken. Daarnaast is ook de groei van internetbedrijven sterk toegenomen”, aldus Koen. “Snelheid en groei heeft ook gezorgd voor procesoptimalisatie en automatisering in ons bedrijf. Itmundi groeide sterk en met de transitie naar Nerds & Company en de verhuizing naar Enschede schakelde het bedrijf wederom naar een volgende versnelling en groeide door naar bijna 40 mensen. Door deze groei werd langzaam maar zeker ook mijn rol anders. Van de startende ondernemer in 2005 werden gaandeweg ook managementvaardigheden gevraagd. Een mooi en leerzaam proces maar tegelijkertijd ook een proces waardoor het ‘waarom’ ik ooit een bedrijf ben gestart niet meer op de eerste plaats kan staan.”

Koen wil naar eigen zeggen als ZZP’er een digitale vraagbaak worden die de ervaring, kennis en expertise van het internet gebruikt om bedrijven bestendig te maken voor de digitale toekomst. “Kijken waar het digitale proces slimmer, leuker en efficiĆ«nter kan in gesprek met de ondernemer en met creativiteit en slim organiseren het maximale voor de ondernemer te kunnen betekenen is waar mijn talenten en drijfveren liggen. Het is dan ook met deze motivatie dat ik ervoor heb gekozen mijn hart te volgen en op te schuiven naar de andere kant van de tafel. Naast de ondernemer zitten als gids in de complexe wereld van digitale innovatie en zoeken naar de beste oplossing, keuzes en daarbij behorende investeringen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen