Karin Harink oogst waardering met persoonlijk verhaal en wint NAJK-pitchwedstrijd

Karin Harink-Oude Luttikhuis (midden)
Foto: NAJK

Tijdens de zogenaamde inspiratiedag van het NAJK (Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt) heeft Karin Harink-Oude Luttikhuis (38) de eerste prijs gewonnen voor haar pitch over de toekomstrichting van jonge boeren.

De NAJK zet zich sinds 40 jaren in voor de belangen van jonge boeren en tuinders (t/m 35 jaar) in Nederland. Afgelopen zaterdag hield de organisatie een jubileumdag in Gorinchem, waarvan ook de finale van een pitchwedstrijd onderdeel uitmaakte. Hiervoor had Karin zich gekwalificeerd via een wedstrijd op provinciaal niveau. Voor de pitch, met 2 medefinalisten, moest ze extra vroeg opstaan. “Om 05.00 uur ongeveer. Eerst de koeien melken en de kinderen helpen bij het vaste ochtendritueel – bijvoorbeeld. Toen rond 08.30 uur in de auto”, aldus Karin.

In haar korte verhaal, dat maximaal anderhalve minuut mocht duren, vertelde ze uit eigen ervaring over de diverse uitdagingen waarvoor bedrijfsopvolgers als zij ‘als vanzelf’ komen te staan. “Mijn boodschap: zorg dat je aanhaakt met een verdienmodel dat bij je past. Dat klinkt simpel, maar dat is het niet. Ik spreek regelmatig jonge boeren en die hebben veelal al goede ideeën over de toekomst, maar worden daarin wel regelmatig door het thuisfront geremd – om het maar even zo uit te drukken. Dat kan heel frustrerend zijn”, weet Karin. “Daar heb ik kort en bondig over gesproken.”

Volgens de jury had Karin het meest inspirerende verhaal en wist zij dat het beste over de bühne te brengen. Ze mag zich zodoende nu de beste ‘boerenpitcher’ van het land noemen. “Naast een beker en bloemen is het vooral de eer”, vertelt ze lachend. “Verder heb ik geen idee of dit nog eens georganiseerd wordt, maar het was erg leuk om eens te doen. En dan ook nog eens winnen is natuurlijk nooit verkeerd.”

Reacties

article
53640
Tijdens de zogenaamde inspiratiedag van het NAJK (Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt) heeft Karin Harink-Oude Luttikhuis
https://tubbergen.nieuws.nl/nieuws/20171204/karin-harink-oogst-waardering-persoonlijk-verhaal-en-wint-najk-pitchwedstrijd/
2017-12-04T11:28:10+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2017/12/03195802/Karin-Harink-Oude-Luttikhuis.jpg
Nieuws