Dorpshuiskamer in Vasse viert feest

Na bijna 4 jaar was de Dorpshuiskamer van Vasse toe aan de eerste mijlpaal… de 100e editie. Tijd voor een feestje.

Terwijl er nog druk gewerkt werd aan de ballonenboog bij de ingang van het Eschhoes, kwamen de eerste bezoekers al binnen lopen. Naast de vaste bezoekers en vrijwilligers, waren er ook vertegenwoordigers van organisaties, waarmee de Dorpshuiskamer de afgelopen 4 jaar op de een of andere manier te maken heeft gehad. Vooral heel leuk om ook de jonge bezoekers van SKIK met hun begeleiders te mogen ontvangen.

Onder de bezoekers waren ook pastoor Pikkemaat en burgemeester Haverkamp. Eerstgenoemde vergeleek de Dorpshuiskamer met de herberg uit het kerstverhaal, waar voor iedereen plaats was; waar mensen er voor elkaar zijn. Burgemeester Haverkamp roemde vooral de vrijwilligers, want zonder hen was dit allemaal nooit mogelijk geweest. De Dorpshuiskamer is volgens haar niet meer weg te denken in Vasse. Toch was het verdere verloop van de ochtend zoveel mogelijk gelijk aan alle eerdere Dorpshuiskamers. Naast het koffiemoment, ook tijd voor een potje kaarten en bowls.

Het dameskoor zorgde voor de afsluiting en zong samen met de bezoekers een aantal liedjes uit de oude doos. Uit volle borst werden meegezongen en velen kenden de tekst uit het hoofd.

Het bestuur van de Dorpshuiskamer wil alle vrijwilligers en bezoekers danken voor de mooie 100e bijeenkomst in de Dorpshuiskamer.

Terugblik

Op 12 maart 2014 is de Dorpshuiskamer in Vasse, de eerste binnen de gemeente Tubbergen, van start gegaan met een enthousiaste groep vrijwilligers en een grote groep bezoekers en belangstellenden.

De afgelopen jaren is de kamer een begrip geworden en heeft het een breed draagvlak binnen het dorp kunnen opbouwen. Naast de ontmoetingsochtenden op de woensdagen zijn er ook andere projecten in het kader van de doorontwikkeling opgepakt. Zo is er de Melkbus met vraag en aanbod en ideeën. De mozaïekbank en de brunches voor alleenstaanden en mantelzorgers zijn hiervan een voorbeeld.

Verder is er het Noabermaatjes-project: vrijwilligers uit eigen dorp worden gekoppeld aan hulpvragen, waarbij ook de thuiszorgorganisaties betrokken zijn.

Het digitale Dorpsplein is in 2017 opgepakt, een website voor Vasse. Hierop kunnen bijvoorbeeld verenigingen en organisaties zelf iets plaatsen. Zo is met een oogopslag te zien, wat er in het dorp allemaal te doen is. Maar er is ook een prikbord voor vraag en aanbod en is er een gedeelte voor ondernemers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen