Turftrappers verwachten zo’n 2.000 deelnemers in de Langeveense optocht

Foto: Turftrappers

Op zaterdag 3 februari trekt de eerste carnavalsoptocht van Twente voor de achttiende keer door de Langeveense straten.

Aannemersbedrijf Kuipers, met ruim 50 medewerkers een van de grootste werkgevers van Langeveen, heeft ook dit jaar de hoofdprijs van €1.111,11 beschikbaar gesteld. Hiermee keert de Langevener carnavalsclub naar eigen zeggen de hoogste eerste prijs uit van de gemeente Tubbergen.

Prijzenpot

Oud-prins Guus Plegt, eigenaar van Van Berkum Carrosseriebedrijf, en oud-adjudant Hubert Tijhuis van Garagebedrijf Tijhuis hebben hun zakelijke netwerk ingezet om naast de hoofdprijs een prijzenpot van €5.000 in te kunnen zetten tijdens de optocht van de Turftrappers. “Ook de tweede en derde prijs in de categorie grote wagens zijn met respectievelijk €500 en €400 fors te noemen”, vertelt Bertus Nijhuis, voorzitter van de sponsorcommissie van de Turftrappers. “Ik ben de sponsors ontzettend dankbaar dat ze dit mogelijk maken.”

Inmiddels zijn er al veel aanmeldingen binnengekomen voor de verschillende categorieën: grote wagens, kleine wagens, loopgroepen, paren en eenlingen. Uiteindelijk verwachten de Turftrappers zo’n 2000 deelnemers. De start van de optocht zal op  zaterdag 3 februari om 14.00 uur aan de Hardenbergerweg in Langeveen plaatsvinden.

Non-stop carnavalsfeest

Na afloop van de optocht is er een groot feest in de verwarmde tent. De toegang is gratis. De Turftrappers zijn voorbereid op extra grote bezoekersaantallen. “De vele vrijwilligers van optocht- en technische commissies hebben alles in het werk gesteld om de hele logistieke operatie probleemloos te kunnen laten verlopen”, vertelt Bertus Nijhuis.

Foto

Op de foto is te zien hoe hoofdsponsors Fons Meijer en Wouter Kuipers van Aannemersbedrijf Kuipers en medesponsor Hubert Tijhuis de hoofdprijs aan Bertus Nijhuis overhandigen. Medesponsor Guus Plegt ontbreekt op deze foto.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen