Kapper Huub en organisatie ‘verlichte’ proosten alvast op een mooie optocht

Otto Lenferink, Claudia Timmers en Huub Steggink
Otto Lenferink, Claudia Timmers en Huub Steggink
Foto: Mark Mensink

Met nog minder dan een maand te gaan tot de eerstvolgende editie van de verlichte carnavalsoptocht in Tubbergen is de organisatie daarvan dagelijks op pad om sponsoren, deelnemers en vele anderen te spreken.

Gisteravond waren bestuursleden Claudia Timmers en Otto Lenferink van de TVCO (Twentse Verlichte Carnavalsoptocht) op uitnodiging van Huub Steggink in zijn kappersbedrijf aan de Reutummerweg in Tubbergen om een aantal details over het welbekende carnavalsevenement door te nemen. Een deel van het opstelterrein voor wagens en lopers bevindt zich namelijk, net als voorgaande jaren, voor zijn pand. “Daarom doen we de ’toko’ een paar uur eerder dicht dan gewoonlijk. Dat lijkt me toch de normaalste zaak van de wereld, of niet dan”, vraagt hij zich schouderophalend en retorisch af. “Nou, we zitten hier inmiddels 3 jaar op deze plek en de verlichte optocht is één van de mooiste en grootste feestjes die het dorp kent; zoiets moet iedereen, elke inwoner en ondernemer, van harte ondersteunen. Dat doe ik dan ook als vanzelfsprekend.”

Zelf is Steggink ook niet vies van een feestje, geeft hij hardop toe. “Met ons, mijn vrouw en ik, erbij zijn we met 20 personen die hier werken. En die groep is toevallig behoorlijk hecht – wat natuurlijk mooi meegenomen is, maar het is ook echt zo”, zegt hij met een glimlach. “Een paar keer per jaar doen we wat gezelligs met elkaar, soms met de aanhang erbij. Zo ook de komende carnavalsavond tijdens de ‘verlichte’. We maken er dan samen een feest van op de parkeerplaats. Volgens mij hebben zulke dingen haast ongemerkt veel invloed op het geheel, daardoor weten ze mekaar beter te vinden – om het bij wijze van spreken zo uit te drukken – tijdens én buiten werktijd. Je leert de ander op een andere manier kennen, iets wat in ons geval positief uitpakt. Daar is niks geheim aan, integendeel zelfs.”

Veiligheid

TVCO-initiator Lenferink geeft aan dat dit jaar de veiligheidseisen verder aangescherpt zullen worden, o.a. bij de afsluiting van de Reutummerweg (nabij rotonde) en de ingang voor de praalwagens naar het opstelterrein zullen professionele beveiligers ingezet worden. Het is dan de bedoeling dat mensen, voor zover zij volgens de reglementen tot het opstelterrein zijn toegelaten, zoveel mogelijk via de andere zijde (vanaf Molenstraat/Bruno van Ommenstraat) het opstelterrein betreden. Dit geldt dus ook voor de loop naar de kapsalon van Steggink. Genoemde beveiligers zullen toezien op naleving van de regels, zowel binnen als rondom het evenemententerrein.

Timmers meldt voorts nog dat tevens een leuke ontwikkeling is dat zowel de sponsorsuite als de carnavalallee (feesttent bij ’t Oale Roadhoes) dit jaar een metamorfose ondergaan. De sponsoren zullen dit jaar ontvangen worden in een grotere VIP-tent en de feesttent wordt wederom flink uitgebreid (tot maximale capaciteit) en krijgt een overdekt buitenplein met eetgelegenheid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen