Carnavalsviering in Langeveen vol humor

Afgelopen zondag was de Pancratiuskerk in Langeveen kleurrijk versierd voor de vijftiende carnavalsviering van de Turftrappers.

Er was een groot aantal kinderen in carnavalskleding naar de kerk gekomen. Samen met prins Rudie, adjudant Jos, de hofdames Ivonne en Erna, de raad van elf, dansmariekes en een groot aantal oud-hoogheden zorgden ze voor veel vrolijkheid in de kerk.

Echte Turftrappers

Pastor Huitink ging voor tijdens deze carnavalsviering, op carnavalsklompen en met een rode zakdoek om zijn nek. Hij ging met de carnavalisten in gesprek, onder andere over de lijfspreuk van de hoogheden: Wij zint Turftrappers van ’t echte ras, doarum geft wij met carnaval vol gas. “Maar gelukkig is eigenwijsheid ook wijsheid”, volgens de pastor.

Met wijwater zegende pastor Huitink carnavalsvereniging de Turftrappers en met 2 kaarsjes gaf hij hun het licht van Jezus: “Dat er tijdens de carnavalstijd geen gekke dingen gebeuren, dat het goed mag gaan.” Ook gaf hij prins Rudie en adjudant Jos €2, die hij graag terug zou zien bij de collecte op Aswoensdag.

Kinderen

Hierna was het tijd voor de kinderen. Ruim dertig prinsjes en prinsesjes knutselden tijdens de viering samen met de werkgroep kinderwoorddienst een vrolijke steek met allerlei versieringen. Deze kunstwerken lieten ze vervolgens enthousiast aan de mensen in de kerk zien tijdens een polonaise met pastor en hoogheden.

De carnavalsviering in Langeveen werd opgeluisterd met prachtige muziek van themakoor Courage en dweilorkest Loat Goan. En tot slot werd iedereen ‘met donders geweld’ de kerk uit geblazen met het lijflied van de hoogheden, Sweet Caroline van Neil Diamond.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen