Papsleef’n genieten van een geweldig eerste galaweekend

Foto: Papsleef'n

De kop is eraf; de eerste gala’s van carnavalsvereniging de Papsleef’n zijn een feit. Geweldige avonden vol humor, zang, dans en geweldige buuts, en dat allemaal mede door artiesten van eigen bodem.

Residentie Zaal Kottink stroomde vol, en de koffie werd ingeschonken. Om klokslag 19.30 uur nam Vorst Leon Oosterik  de microfoon te hand en verwelkomde prins Maikel en adjudant Gerard te samen met hun hofdames Esther en Mariska. Dweilorkest Papp’n en Nathool’n begeleidde het paar onder muzikale klanken naar hun plek. De gala kon beginnen.

Leon bleef deze keer de microfoon hanteren omdat Ewald Hamer, de spreekstalmeester van de Papsleef’n, door persoonlijke omstandigheden er deze avond niet bij kon zijn. Het hofkoor opende met het openingslied en de aftrap was een feit.

Als eerste act kondigde Leon de Junioren dansmariekes aan met hun showdans under the sea. Deze dames hadden in Fleringen op het dansgarde concours de vierde plek behaald. Een spetterende dans waarbij het thema op mooie wijze werd uitgedragen. Ook de senioren mochten van een geweldig verdiend applaus genieten na hun dansshow ‘warriors’. Deze dames hebben wederom de eerste plek behaald tijdens het concours. Een hele prestatie op zich.

De eerste buut op de bühne  werd  door een nieuwkomer Stresske een buut waarbij de Belgische dokter zijn belevenissen over het doktersvak ten gehore bracht. Stresske, die in het dagelijkse leven als Raymond Nijland door het leven gaat, heeft dit op treffende wijze gedaan.

Vervolgens werden de lichten gedoofd in de zaal en was het de beurt aan de 4 Ladies in Black die als een lichtgevende verschijning hun optreden lieten zien in blacklight. Een spectaculair gezicht, vermakelijk om te zien en te horen met een soundmix door Tom Busscher in elkaar gezet.

Dit jaar was een gedeelte van de raad van 11 ook op het podium te vinden. Deze lieten een playbackact zien vanuit de hemel. Een Duitse schlager medley.

Ook Peter Kuiphuis en Anne-Marie Nieuwmeijer kregen de lachers op hun hand met een mooie eigen geschreven buut bij de infobalie van het vliegveld. Anita Oosterik nam ons terug in de tijd met een geweldig stuk over het boerenleven van toen. Na een fantastisch muziek stuk genaamd “Bohmische Traum” van het geweldige dweilorkest Papp’n en Nathool’n bracht Ruben Oude Avenhuis ook nog een solo met de trompet “Silberfäben” meer sfeer in de zaal. Dit dweilorkest is onmisbaar voor een geslaagde gala-avond.

Jan Droste mocht deze avond ook niet ontbreken. Jampie Goes Amerika: hij bracht even een bezoekje aan de VS, waar alles vele malen groter is. Wat een belevenis. Een geweldig stuk met hilarische grappen. Waaruit blijkt dat het hier in Nederland nog niet zo gek is.

Naast een geweldig toneelstuk over de dagelijkse gang van zaken in een dierenwinkel waren de muzikale klanken van het Hofkoor tussen de buuts door hoorbaar. Met een pump up the 90’s medley zetten ze de zaal helemaal op hun kop. Wat een feest.

Als laatste betraden Erwin Westerhof en Emiel Hendriks het podium om het wel en wee van de dorpspolitiek ten gehore te brengen. Met hun scherpe verhalen lieten ze de mensen op het puntje van hun stoel zitten. De oeh’s en ah’s klonken in de zaal en een luid applaus volgde. Na het bedanken voor de geweldige inzet tijdens de gala-avond zette het hofkoor het slotlied in en barstte het carnavalsfeest vervolgens los. Iedereen genoot van een geweldige afterparty die tot in de kleine uurtjes duurde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen