Sfeervolle gala-avonden van de Pin’n

Carnavalsvereniging de Pin’n uit Reutum kan terugkijken op 2 zeer geslaagde gala’s.

Het talrijke publiek kreeg in de prachtig versierde zalen van residentie Bays een zeer gevarieerd programma voorgeschoteld. Muziek, dans en acts werden afgewisseld met buuts en korte filmpjes. Het publiek genoot met volle teugen.

De avond begon traditiegetrouw met een playback-act van de jeugd van de excellente Mariaschool. De jeugdige artiesten werden hierna bedankt door schoolprins Tom Slaghekke en schoolprinses Kira Kemerink. De opkomst van prins Roel I en zijn adjudant Thijs is ludiek te noemen. Op een minikraan van Kamphuis Sloopwerken werden de Pin’n hoogheden de gala binnengebracht.

Eerste buut op het podium werd als verassing voor de Prins voorgedragen door zijn vader Leo Deterink en broertje Jasper Deterink. Zij deden een boekje open over de Prins en wist de zaal te vermaken met alles wat prins Roel tot op heden heeft uitgevreten. Dat werkte gelijk op de lachspieren van de bezoekers.

Hierna was het dansoptreden van de dansmariekes met de polka een feestelijk gezicht. Ook een optreden van de oud-prinsen kon niet uitblijven. Als kwartettende Pin’ngarde wisten zij het publiek te vermaken met lokale grappen.

De dorpspolitiek werd dit jaar in geheel nieuwe samenstelling gegeven. Koen Warring en Ralf Benerink kondigden alle dwaze voorvallen uit het Pin’ndoarp aan in de setting van Reutum Boulevard. Nadat de laatste lachgeluiden de in de zaal wegebden, opende Gert Warring samen met de Pin’npop Liveband een geweldig lied over Reutum.

Ivo Veelers en Luuk ter Haar verzorgden een knallend optreden in de vorm van een Frans-Chinees restaurant, waarbij de zaal de gerechten uit mocht kiezen en waarop zij op grappige wijze het publiek wisten te vermaken.

In lichtgevende stuisvogelpakken verraste de familie van adjudant Thijs de zaal met een muzikaal gastoptreden.

Veedokter Drol, gespeeld door Gerard Vrerink, prikkelde elke lachspier van de aanwezigen met zijn grappen en verhalen welke in hoog Twents het publiek werd toebedeeld.

De showdans van de dansmariekes geef een feestelijke touch aan de avond. Hun samenstelling was geheel nieuw dit jaar, een topprestatie waar veel respect voor geldt.

Het laatste optreden kwam als totale verassing. Danny Grundel als inbreker brak letterlijk in op de avond. De vele verhalen uit zijn carrière als inbreker werden geprojecteerd op prins Roel en adjudant Thijs. Ook café/restaurant De Molenberg was onderdeel van het verhaal. Jos Luttikhuis reageerde snel en stond al snel op het podium. Voor Danny was dit een geweldig moment om over hem eens een boekje open te doen.

Met een lang applaus gaf het publiek aan grote waardering te hebben voor de prestaties van de artiesten.

Reacties

gallery
56198
Carnavalsvereniging de Pin’n uit Reutum kan terugkijken op 2 zeer geslaagde gala’s. Het talrijke publiek
https://tubbergen.nieuws.nl/nieuws/20180210/sfeervolle-gala-avonden-pinn/
2018-02-10T20:51:08+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/02/10204028/DSC0478.jpg
Nieuws