Kroegtijgers en CV Ketel winnen in eigen dorp

Foto: Loes Wielheesen

De weergoden waren de Papsleef’n goed gezind en de straten van Geesteren waren vandaag het domein van vele carnavalsvierders.

Duizenden bezoekers waren toegestroomd om de jaarlijkse optocht bij te wonen. Onder toeziend oog van hoogheden Prins Maikel en adjudant Gerard brachten geweldige praalwagens, creatieve kostuums en originele eenlingen een geweldig carnavalsfeest in het Papsleef’ndorp.

En net als eerdere jaren is er weer volop gestreden om de hoofdprijs, de fel begeerde Papsleef’n bokaal. Dit jaar gaat de hoogste eer naar de Kroegtijgers uit Geesteren. En om het feest helemaal compleet te maken, CV Ketel uit Geesteren ging er met de eerste prijs vandoor bij de kleine wagens.

Loopgroepen en praalwagens

Het aantal aanmeldingen was dit jaar iets hoger dan vorige  jaar. In totaal waren 18 kleine wagens en 17 grote wagens te bewonderen. De Venfluiters uit Manderveen, de Kroegtijgers en Het Peleton uit Geesteren trokken met honderden door de straten.

Ook waren er weer geweldige acts tijdens de optocht. Zo werd bij CV Manders een zeemeermin gered van de haaien en schoten de Kroegtijgers een medetijger uit een kanon.

Wisselbokaal

Net als vorig jaar streden de grote wagens om de felbegeerde Papsleef’n Wisselbokaal. Vorig jaar was deze bokaal in handen van DKW Vasse. 2 weken geleden is de bokaal weer teruggekomen in het Papsleef’ndorp, en klaar om weer een jaar uit logeren te gaan. De eer gaat dit jaar naar C.V. de Kroegtijgers, zij zijn aankomend jaar de trotse bezitters van deze bokaal.

Uitslagen

Grote wagens:

 1. Kroegtijgers
 2. Mander
 3. DKW Vasse

Kleine wagens:

 1. CV Ketel
 2. Dwarskiekers
 3. Noord Proost

Loopgroepen:

 1. Komkommers
 2. Amsink viert feest
 3. Wir War

Een- t/m zeslingen

 1. Eisprong
 2. Wie wil ons kussen?
 3. Wij gaan voor de eeuwige roem

Fietsen/karretjes/loopgroepjes basisschool:

 1. Formule 1
 2. Legerboys
 3. Oversteken

Geinprijs:

 1. Nr. 30 Code Bloot

Aanmoedigingsprijs:

 1. Buurman en Buurman

Straatprijs:

 1. Gentenslag

Reacties

article
56241
De weergoden waren de Papsleef’n goed gezind en de straten van Geesteren waren vandaag het
https://tubbergen.nieuws.nl/nieuws/20180211/kroegtijgers-winnen-eigen-dorp/
2018-02-11T17:38:05+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/02/11173746/C.V.-de-Kroegtijgers-winnen-de-Papsleef%E2%80%99n-Wisselbokaal-e1518387468144.jpg
Nieuws