Oude muntjes van de Schaop’nböll’kes duiken plots op

Leo en Lennon Lammerink
Leo en Lennon Lammerink
Foto: Mark Mensink

Het leek er even op dat Leo Lammerink goud in handen had met 1.350 oude munten van carnavalsvereniging de Schaop’nböll’kes uit Tubbergen.

Ermee betalen is echter een andere zaak, want dat kan inmiddels niet meer met de muntjes. Dan er maar een lolletje van maken, zal Lammerink gedacht hebben. Daarom doen hij en zijn zoon vanmiddag in de Tubberger optocht mee via de thema ‘wij betalen u met gelijke munt terug’.

Opeens in roulatie

Vreemd genoeg stuitte Ruud Droste van ’t Oale Roadhoes vanmorgen wel op zo’n oranje exemplaar uit 1981/1982, waarmee afgelopen weekend ergens betaald moet zijn. “Deze viel wel op tussen de rest”, zegt hij lachend. “De vereniging heeft tegenwoordig groene munten.” Kennelijk is het ouwe fiche dan toch nog door een medewerker geaccepteerd als betaalmiddel.

Hoe Lammerink eraan komt, aan zoveel nostalgische ‘oermunten’ uit de begintijd van de carnavalsclub uit zijn dorp? “Die heb ik van iemand gekregen”, legt de Tubbergenaar ietwat mysterieus uit. “Intussen heb ik er al honderden aan anderen uitgedeeld, gewoon voor de ‘fun’. Misschien dat iemand er eentje toch nog voor drank heeft ingeleverd. Ik heb geen idee hoe het anders bij Ruud Droste terechtkomt.”

Van 1 naar 2

De muntjes zijn meer dan 35 jaar geleden geslagen. Opmerkelijk genoeg stond er destijds 1981 op, terwijl men een jaar later van dat getal handmatig 1982 gemaakt heeft om ze dan alsnog te kunnen gebruiken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen