Zilveren plak voor horecatalent Myrthe Alberink (19) uit Hezingen

Foto: ROC van Twente

Myrthe Alberink uit Hezingen is in de prijzen gevallen tijdens de horecavakprijzen.

In totaal gingen 44 studenten van Rijn IJssel Vakschool Wageningen, Aventus, Graafschap College, ROC Nijmegen en ROC van Twente de strijd met elkaar aan tijdens de wedstrijd Horeca Talentendag Achterhoek. Deze vond plaats op woensdag 7 maart in de Dru-fabriek in Ulft.

Prijzen

Studenten van ROC van Twente behaalden de onderstaande prijzen tijdens de horecavakwedstrijden.

  • Goud: Julie-Mar Brok (18 uit Deventer), opleiding gastheer/-vrouw, werkzaam bij Cucina Italiana in Deventer
  • Zilver: Jorick van der Moolen (17, uit Enschede), opleiding kok, werkzaam bij Restaurant de Hanninkshof in Usselo.
  • Zilver (teamwedstrijd): Myrthe Alberink (19, uit Hezingen), werkzaam bij Gasterij de Bakker in Vasse en Caily ten Voorde (19, uit Haaksbergen), werkzaam bij Restaurant de Blanckenborgh in Haaksbergen. Beide volgen de opleiding manager/ondernemer horeca.
  • Brons: Jarno Olde Keizer (17, uit Oldenzaal), opleiding kok, werkzaam bij Landhuishotel & restaurant De Bloemenbeek in De Lutte.

Vakwedstrijden

Het doel van deze vakwedstrijden is om studenten van horecaopleidingen een extra impuls te geven en hen te motiveren en stimuleren in het vak waarvoor zij worden opgeleid.

De organisatie was in handen van Stichting HorecaTalent Achterhoek (SHA). Volgens de jury was het wedstrijdniveau dit jaar erg hoog.

Workshops en masterclasses

Buiten de wedstrijdvloeren was er genoeg te beleven tijdens de Horeca Talentendag. Zo stond er een masterclass op het programma door René Pluijm, bekend van o.a. het RTL4-programma Pluijm op pad. Verder werden er diverse workshops gegeven, o.a. over gastronomie, bonbons, vis-/schaal- en schelpdieren, insecten en koffie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen