Ondernemers kijken hun ogen uit bij BAVO

Wat ooit voorzichtig begon met het geven van heftruckcursussen en VCA (veiligheidschecklist voor aannemers), is na intussen 11 jaar uitgegroeid tot een toonaangevende onderneming op het gebied van arbeidsomstandigheden en risico’s tijdens werkzaamheden: BAVO.

Met de groei van de klantvraag groeide ook het team, met daarin o.a. vakkundige trainers en ervaren veiligheidsdeskundigen, en de aangeboden diensten: VCA, intern transport, BHV, EHBO of nascholing chauffeurs (Code 95) – zo maar een paar voorbeelden.

Onlangs liet een groep Alberger en Fleringer ondernemers uit Albergen en Fleringen zich door oprichters Huub en Nely Brand rondleiden in het bedrijfspand van BAVO aan de Zenderseweg in Albergen. Beiden hebben wel een idee waar hun succes vandaan komt. “Bij ons staat een persoonlijke benadering en een eerlijk advies voorop. Wij gaan exact na wat van belang is voor het bedrijf én de medewerkers. Zij moeten veilig en gezond kunnen werken. Dat begint bij een goede werkomgeving: de plek waar zij werken en de spullen waarmee zij werken, kortom: de arbeidsplaatsen en -middelen”, aldus Huub in zijn welkomstwoord. “Daarin gaan we behoorlijk ver, althans voor iemand die niet van tevoren weet wat ‘ie kan verwachten.”

Mocht er dan toch iets misgaan binnen een organisatie, moeten er wel hulpverleners in de buurt zijn die erger kunnen voorkomen. Nely: “BAVO verzorgt een tweedaagse basiscursus voor nieuwe BHV-ers. Afhankelijk van het brandrisico binnen het desbetreffende bedrijf volgt een halve of hele dag herhalingscursus. Bedrijfshulpverleners leren hoe ze levensreddende eerste handelingen verrichten en hoe te handelen bij brand en ontruiming. In theorie én praktijk, inclusief nascholing van een halve of hele dag per jaar. Bijvoorbeeld met een AED.”

Rondleiding

De groep deelde zich voor het gemak op: de helft ging mee naar de praktische demoruimte en de overigen kregen in de theorielokalen uitleg over het redden van levens middels reanimatie, voorkomen van gevaarlijke werkomstandigheden en de reeks aan cursussen die bij BAVO gevolgd kunnen worden.

Onderdeel van de rondleiding waren spannende demonstraties van situaties die kunnen ontstaan tijdens een inpandige brand, waaronder de zogeheten flashover (spontane ontbranding) en backdraft. De bezoekers zweetten daarbij menig peentje, maar kijken allen terug op een zeer leerzame en interessante avond.

Reacties

gallery
57145
Wat ooit voorzichtig begon met het geven van heftruckcursussen en VCA (veiligheidschecklist voor aannemers), is
https://tubbergen.nieuws.nl/nieuws/20180312/ondernemers-kijken-ogen-bavo-albergen/
2018-03-12T11:20:52+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/03/12111918/IMG_20180220_215444.jpg
Nieuws