Liefst 250 aanmeldingen voor de BGT Techniekdagen

Foto: Loohuis Installatiegroep

Er hebben zich al 250 leerlingen bij Zikke gemeld voor een bezoekje aan een technisch bedrijf dat aangesloten is bij Bedrijvencontact Gemeente Tubbergen (BGT).

In april staan bij 9 bedrijven de deuren wijdwagens open voor kinderen uit de gemeente Tubbergen. Leerlingen uit groep 6, 7 en 8 en klas 1 en 2 van het Canisius kunnen zich aanmelden voor zo’n educatief bedrijfsbezoek dat na schooltijd plaatsvindt. Het duurt weliswaar nog even, maar er zijn intussen al 250 aanmeldingen binnen.

Bedrijf naar keuze

Wat is er allemaal te doen bij een (technisch) bedrijf? Welke functies zijn er? En welk talent moet je hebben om later bij dit bedrijf te kunnen werken? Op deze en andere vragen krijgen kinderen een antwoord tijdens de BGT Techniekdagen. Ze mogen zelf maximaal 3 bedrijven kiezen die zij weleens van binnen willen zien.

Ter voorbereiding krijgen ze een leuke opdracht thuis, waarbij ook een ouder/verzorger betrokken wordt. De vragen gaan over hun eigen interesses, dromen en ambities.

Bedrijfsbezoeken

De bedrijfsbezoeken zijn van 5 t/m 24 april. Deze zijn op een gewone werkdag, zodat deelnemers de werklui écht aan het werk kunnen zien.

Kinderen hebben de keuze uit de volgende bedrijven: Bouwbedrijf Steggink, Loohuis Communicatie en IT, Albo Deuren, pr8 Architecten, Steggink Infra, Oude Wesselink Kozijnen, Bouwmetaal, Loohuis Installatie en Rabobank Noord en West Twente.

Aanmelden kan overigens nog steeds. Via deze link is er meer informatie beschikbaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen