TMZ: nieuw woon-zorgcentrum in Tubbergen is eind 2019 gereed

Demissionair wethouder Roy de Witte had vanmorgen een bijzonder presentje meegenomen bij de onthulling van het bouwbord voor de nieuwbouw van TMZ in Tubbergen: de vrijdag goedgekeurde bouwvergunning, uitgeprint en al.

Ook het contract, tussen de opdrachtgever en bouwer Dura Vermeer, werd vandaag ondertekend. Hetzelfde bouwbedrijf realiseerde eerder het woon-zorgcentrum Erve Mensman in Geesteren.

2019/2020

Eerst worden komende maand grote delen van het oude pand aan de Tubberger Sportlaan gesloopt, waarna er 55 eenpersoonskamers in 2 vleugels aan weerszijden van het huidige hoofdgebouw verrijzen. In dat middelste gebouw, dat een flinke renovatie ondergaat, komen kantoren en een restaurant. Alles zal rond december 2019 gereed zijn, zo is de planning. Ingebruikname van de laatste vleugel volgt ergens in het eerste kwartaal van 2020, vertelde TMZ-bestuurder Willy Belshof. “We gaan bouwen, dus dat betekent veel activiteiten en waarschijnlijk is het niet te voorkomen dat er ook af en toe sprake is van wat overlast. Wordt het echter teveel, neem dan contact op met de medewerkers van Dura Vermeer en er wordt naar een oplossing gezocht.”

Belshof dankte vervolgens Nicole Mensen, als locatiehoofd, die “vanaf het begin vol passie heeft meegewerkt aan de voorbereidingen van de bouw.”

Bouwbord

Aan de onthulling van het bord hielpen ook enkele bewoonsters mee: de dames Leferink, Berg en Kamphuis-Dekker.

Samenwerking zoeken

Belshof ging ook dieper in op de directe buren op de ‘zorgboulevard van Tubbergen’, namelijk Sint Maarten en Aveleijn. De partijen zitten met elkaar rond de tafel om te bekijken of ze bepaalde zaken gezamenlijk kunnen organiseren. “Met Aveleijn zijn we aan het onderzoeken of we de dagactiviteitenruimte niet samen kunnen bouwen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen