Gestolen fiets keert terug, inclusief paaseitjes en hilarisch spijtbriefje

Wie krijgt er nou een fiets terug, nadat deze gestolen is? Diede Bos dus.

Het is tweede paasdag als Diede haar fiets mist, na een feestje op eerste paasdag in ‘hometown’ Geesteren. De al ruimschoots ingereden, maar verder nog prima tweewieler werd gestolen bij de sporthal. Daags erna plaatste Diede een oproepje op Facebook met het vriendelijke doch dringende verzoek, aan degene die haar rijwiel stal, om deze terug te brengen naar de plek waar het ontvreemd werd. Precies dat geschiedde diezelfde dag nog, en nog meer.

Het was haar moeder die ‘m weer bij de sporthal zag staan. Aan het stuur hing een plastic tas met daarin 2 paaseitjes en een anonieme, maar zeer amusante brief. “Ik stond perplex. Mijn fiets terug én zo’n lang verhaal erbij. En echt heel grappig geschreven ook. Ik kan het niet goed verklaren”, zegt Diede lachend.

Tip van de dief

Zelfs een goed fietsslot hield de gisse dief kennelijk niet voldoende tegen om er met Diede’s eigendom vandoor te gaan, al impliceert het briefje dat zij niet goed na heeft gedacht bij het op slot zetten ervan. De briefschrijver geeft zelfs een ‘handige tip’: “In het vervolg zou ik het slot om de complete stuurstang hangen in plaats van alleen om het handvat”.

Mysterie

Maar wie heeft dan toch haar fiets meegenomen, vraagt Diede zich nu hardop af. Het mysterie houdt ook de gemoederen van menig dorpsgenoot van haar bezig, zolang diegene zich niet persoonlijk bij Diede meldt. “Ik zou het wel leuk vinden als dat gebeurt, serieus waar”, vertelt ze.

En hoewel de zichzelf als “Gazelle genieter” omschrijvende fietsendief aangeeft te hopen ooit nog eens van diens “stalen ros” gebruik te mogen maken, zal Diede niet de reservesleutel afstaan als de dader ooit contact met haar zoekt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen