‘Duurzame doeners’ zoeken gelijkgestemden en presenteren hun plannen

Duurzaam Tubbergen tussen de boilers en schakelkasten
Duurzaam Tubbergen tussen de boilers en schakelkasten
Foto: Mark Mensink

Een groep enthousiaste Tubbergenaren is bezig met het bedenken van concrete oplossingen voor duurzaamheidsvraagstukken.

In 2016 zijn de eerste gesprekken geweest over de oprichting van een duurzaamheidswerkgroep in het dorp Tubbergen. In 2017 heeft dit verder vorm gekregen en is er een bijeenkomst geweest met o.a. sport, educatie en het bedrijfsleven in Tubbergen. Met de informatie die tijdens deze bijeenkomst door hen is aangeleverd, is de rol die de werkgroep Duurzaam Tubbergen gaat nemen meer helder geworden en is het in 2018 tijd om echt te beginnen, leggen de groepsleden uit.

Wat gaan ze doen?

De werkgroep wil de ‘de duurzame agenda’ van de kern Tubbergen versnellen door zowel nieuwe als bestaande duurzaamheidsinitiatieven met elkaar te verbinden, te ondersteunen en hierover naar alle belanghebbenden te communiceren. Zij kunnen uw organisatie dan ondersteunen met bijvoorbeeld:

  • Het verduurzamen van uw gebouwen zoals isolatie of plaatsen van zonnepanelen;
  • Het afvalvrij(er) maken van een organisatie/vereniging;
  • De verbinding naar kennis en financiële middelen waaronder subsidies.

Het uiteindelijke doel? Zorgen dat dat de leefbaarheid, werkgelegenheid en het groene imago van Tubbergen ook voor toekomstige generaties behouden blijft.

Hoe nu verder?

Op maandagavond 23 april zal de werkgroep Duurzaam Tubbergen presenteren wat zij tot nu toe hebben gedaan, en vooral ook wat zij voor bedrijven, verenigingen en onderwijs in Tubbergen kan betekenen op het gebied van duurzaamheid. Ze nodigen dan ook het verenigingsleven, onderwijs en geïnteresseerde bedrijven uit om tijdens deze avond aan te schuiven. De bijeenkomst zal plaatsvinden in dorpshuis De Huve (Prins Bernardstraat 11 in Tubbergen) en zal beginnen om 20:30.

Daarnaast is de werkgroep nog op zoek naar meer enthousiaste ‘duurzame doeners’ in Tubbergen om zo samen werk te maken van duurzaamheid. Wie interesse heeft om samen met hen aan de slag te gaan, kan dit via [email protected] aangeven.

Foto

Op de foto staan Bennie Plegt, Peter Lucas, Ruben Geuke en Hubert Boerrigter. Henry Eppink ontbreekt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen