Hoogspringen voor konijnen trekt drommen jonge fans

Eens een keer geen shetlanders of wat makke pony’s in het kinderdorp bij het jaarlijkse springconcours van Het Twentse Ros, maar tientallen konijnen.

Tot groot genoegen van drommen jongens en vooral meiden mochten ze de kleine knagers aaien, waarna ze in actie kwamen tijdens het ‘bunny hoppen’ – het hoogspringen. Volgens organisator Andrea Sonderen is het bittere noodzaak dat haar konijnen, die ze in d’r dierenopvang te Arnhem verzorgt, voldoende beweging krijgen. “De mannetjes mogen niet bij de vrouwtjes, vanwege voor de hand liggende redenen. Bunny hoppen, zoals deze sport heet, is in Duitsland en Zweden al aardig groot en daar zijn diverse competities. Daarom ben ik er hier ook mee gestart.”

Eigen konijn

Van de mogelijkheid om zelf een konijn mee te nemen, maakten ook verschillende kinderen gebruik. Zo de meiden Suus, die de ‘flapoor’ Nibbit mee had genomen, en Fiep uit Geesteren. Helaas voor de vriendinnetjes wilde het witte konijntje liever aan de sappige grasscheuten knabbelen en veilig in de draagtas kruipen dan springen over de mini-hindernissen in het uitgezette parcours.

Kuifje en de Vlaamse reus Rex, van respectievelijk Lieke de Greef (11) en Myrthe Oude Ophuis (10) uit Oldenzaal, ging het dan stukken beter af. Na eerst enkele keren succesvol een oefenparcours af te hebben gelegd, mochten ze van dierencoach Andrea het ‘echie’ proberen.

Reacties

gallery
58440
Eens een keer geen shetlanders of wat makke pony’s in het kinderdorp bij het jaarlijkse
https://tubbergen.nieuws.nl/nieuws/20180415/hoogspringen-konijnen-trekt-drommen-jonge-fans/
2018-04-15T17:11:30+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/04/15161633/IMG_20180415_133029_1.jpg
Nieuws