Gouden schaal voor gezonde kantine Canisius

Foto: Canisius

Canisius Tubbergen heeft de Gouden Schoolkantine Schaal 2018 voor een gezonde schoolkantine in ontvangst genomen.

De schaal wordt uitgereikt door het Voedingscentrum aan schoolkantines waarvan minimaal 80% bestaat uit betere keuzes. Locatiedirecteur Maaike Hagedoorn is blij dat Canisius de gouden schaal in ontvangst mag nemen, want ze vindt het belangrijk dat gezonde voeding de boventoon voert in schoolkantines. “Een gezonde leefstijl helpt kinderen lekker in hun vel te zitten, de weerstand op peil te houden en genoeg energie te hebben voor leren, sport en sociale activiteiten. Samen met leerlingen hebben we een mooi concept bedacht, waar op dinsdag en donderdag hun steentje bijdragen in de gezonde schoolkantine. We zijn bijzonder trots op het feit dat we nu voor het tweede jaar op rij deze gouden schaal in de ontvangst mogen nemen.”

Canisius heeft de kantine de afgelopen jaren gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Foto

Op de foto: Lisanne van der Kramer van het Voedingscentrum (uiterst links) met naast haar Ellen Kuipers, Elise Oude Reimer (kantinemedewerkers Canisius) en vrijwilligers Laura Bekhuis en Karin Benerink. Uiterst rechts staat locatiedirecteur Maaike Hagedoorn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen