Leerlingen uit Geesteren en Langeveen zaaien voor meer biodiversiteit

Ook in Geesteren en Langeveen hebben schoolkinderen meegewerkt aan het biodiversiteitsproject De vlinder en de bij.

Afgelopen dinsdag fietsten 72 kinderen van de groepen 7 van de Aloysiusschool uit Geesteren met hun leerkrachten en begeleiders naar de schuilhut aan de Hardenbergerweg. Daar werden ze verwelkomd door de Vogelclub Geesteren en vele vrijwilligers.

Waterschap Vechtstromen had ervoor gezorgd dat een perceel nabij de schuilhut was gefreesd  en zaaiklaar was afgeleverd. Alfons Hottenhuis van de gemeente Tubbergen zorgde voor het zaaigoed.

Na een welkomstwoord van de clubvoorzitter en toespraken van wethouder Erik Volmerink en waterschapsmedewerker Tom Pikkemaat kon het zaaien beginnen: 18 groepjes, verdeeld over 18 veldjes, gingen enthousiast aan de slag.

Na afloop kregen ze allemaal een appel van groentehal Oosterik en werd de afspraak gemaakt om eind juni het resultaat te bekijken; een zee van allerlei soorten bloemen en planten, waar vele soorten insecten op af zullen komen.

Langeveen

Gisteren was Langeveen aan de beurt. Nadat Wim Wijering een presentatie had gehouden, liepen de kinderen van groep 4/5 van de Mariaschool naar het zaaiklaar gemaakte perceel achter de school. De groepen 1, 2 en 3 zaten langs de kant om te kijken hoe hun schoolgenootjes in de brandende zon zaaiden en harkten.

Onder begeleiding van de vrijwilligers van Vogelclub Geesteren verliep alles prima.

Na een lekkere appel en de afspraak het zaaiveld goed in de gaten te houden, gingen de kinderen helemaal blij en tevreden weer terug naar school.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen