Tulpenkoorts in Tubbergen

Twente heeft er een ware publiekstrekker bij in de vorm van glooiende tulpenvelden in het buitengebied van Tubbergen.

Nee, ze hoeven dit jaar niet helemaal naar Lisse voor een bezoekje aan de Keukenhof. Drommen passanten weten dagelijks de Bosweg, gelegen tussen Geesteren en Tubbergen, te vinden. Ze zetten hun fiets of auto in de berm om vervolgens een paar foto’s te maken, al dan niet tussen de kleurrijke tulpen.

Michelle Kroezen uit Tubbergen ging er gisteren met zoontje Sem en diens jeugdliefde Yvon naartoe. “We kwamen er laatst langs met de auto. Sem zei gistermiddag ‘mama, mag ik bij die bloemetjes kijken?’.” Vervolgens schoten ze samen mooie plaatjes, nadat ze toestemming hadden gevraagd bij de grondbezitter.

Kwekerij

De prachtige planten blijken het eigendom van een tulpenbollenkweker uit Sibculo, die in totaal 15 hectare tulpen en 80 hectare lelies in beheer heeft. Nu ze in bloei staan, zijn de bollen gegroeid en kunnen eventueel zieke exemplaren eruit worden gehaald. Vervolgens gaan alleen de tulpenbollen naar zogeheten broeiers uit Noord- en Zuid-Holland, die tulpen in een kas laten bloeien. Die exemplaren worden later wel aan particulieren verkocht.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen