Dauwstappen en ontbijten in Manderveen wederom succesvol

Donderdag was er voor de tweede keer een activiteit tijdens Hemelvaart, georganiseerd door de recreatiewerkgroep van Mijn Manderveen 2030.

Dit keer was het deelnemersveld iets minder groot dan het voorgaande jaar, maar met rond de 100 deelnemers bij beide activiteiten is de organisatie meer dan tevreden. De weersverwachtingen leken in eerste instantie roet in het eten te gooien maar dit heeft gelukkig een hele groep mensen er niet van weerhouden er een gezellige ochtend van te maken.

Wandelen en/of ontbijten

De ochtend begon vroeg voor de wandelaars van de 10 km, die vanaf 07.00 uur konden starten vanuit de Vitens Waterzuivering aan de Voorveensweg in Manderveen. Na 08.00 uur konden de deelnemers van de 2,5 en 5 km starten.

Het vroege tijdstip is speciaal gekozen, zodat de wandelaars nog op tijd konden deelnemen aan het ontbijt dat om 09.30 uur startte. Een andere reden voor het vroege tijdstip is om natuurlijk het traditionele ‘dauw’ die bij de Hemelvaartsdag hoort te ervaren. Een fikse korte regenbui tussendoor zorgde ervoor dat een vroege groep wandelaars erg fris aan het ontbijt konden verschijnen. Dit mocht de pret niet drukken, want er werden lovende woorden over de wandelroutes bij de verschillende afstanden gesproken door de verschillende wandelaars. Naast de korte regenbui was de temperatuur erg aangenaam en brak het zonnetje zo nu en dan goed door; prima weersomstandigheden om de Hemelvaartsdag mee te beginnen.

Het ontbijt bij de Manderveense Aardbei was goed verzorgd en voor een bedrag van 5 euro kon men aanschuiven. Een kop warme soep met verschillende broodjes en dranken werden hiervoor aangeboden. Ook mensen uit andere dorpen hebben zich laten zien tijdens beide activiteiten; iedereen was hiervoor ook welkom.

Vervolg

De organisatie kijkt tevreden terug en geeft aan dat de opkomst een stimulans is om volgend jaar opnieuw iets te organiseren tijdens de hemelvaartsochtend.

Reacties

gallery
59496
Donderdag was er voor de tweede keer een activiteit tijdens Hemelvaart, georganiseerd door de recreatiewerkgroep
https://tubbergen.nieuws.nl/nieuws/20180514/dauwstappen-en-ontbijten-manderveen-wederom-succesvol/
2018-05-14T18:57:49+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/05/14181711/image1-1-e1526314753255.jpeg
Nieuws