‘Herinneringsboom’ met oude munten van Volksfeesten Albergen

Foto:

Voor de feesttent waar de volksfeesten van Albergen worden gehouden, staat dezer dagen een metalen ‘boompje’.

Volksfeesten Albergen is een feest voor jong en oud voor Albergen en omstreken. Al meer dan 30 jaar is de grote feesttent, in de volksmond ook wel de witte attractie genoemd, de plaats van samenkomst tijdens de Pinksterdagen. Tijdens de editie van vorig jaar kon iedereen die daar afstand van wilde doen, oude consumptiemunten van diverse horecagelegenheden inleveren.

Honderden mensen gaven gehoor aan de oproep en er werden ruim 50.000 oude munten ingezameld. Een speciale muntcommissie van de Volksfeesten Albergen (bestaande uit de kunstenaars Chris Veldhof, Marieke Bekke, en de leden Marieke Oerbekke, Liesbeth Klumpers en Henny Oude Geerdink) ging vervolgens aan de slag om iets ludieks met de verzamelde munten te gaan doen.

Al snel ontstond het idee een soort van Herinneringsboom te maken. De docenten Jos van Helden en Erik van Bunnik (beiden Produceren Installeren en Energie) en Heidie Wesselink-Vleerbos (Creatieve technologie) gingen met hun leerlingen van Pius X College (VMBO van Renneslaan Almelo) aan de slag. Er werd, door middel van lasverbindingen, van metaal een boom gemaakt en de munten werden voorzien van een gaatje en symboliseren de bladeren aan de boom.

De herinneringsboom werd als een soort van ludieke ‘eyecatcher’ geplaatst voor de witte attractie voor de aftrap van het pinksterweekend. Bij de boom stelde de firma Falco uit Vriezenveen een bankje ter beschikking zodat eenieder op het bankje, onder de boom kon zitten om herinneringen uit vervlogen tijden op te halen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen