Bewust Bewegen pakt sportklachten aan met nieuwe fysiotherapeut

Rianne Nijhof
Rianne Nijhof
Foto: Bewust Bewegen

Met de aanstelling van Rianne Nijhof uit Albergen investeert fysiotherapiepraktijk Bewust Bewegen in extra kennis op het gebied van sport.

De 26-jarigeAlbergse is zelf al enige jaren actief topsporter in de volleybaldivisie. Uit ervaring weet ze dan ook wat het lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen presteren. “Mensen helpen met sportgerelateerde klachten, zowel op recreatief als hoog niveau, daar krijg ik energie van”, zegt ze. Gericht werken dus, met aandacht voor preventie. “Om patiënten verder te helpen is juist preventieve aandacht van belang”, geeft Rianne aan. “Denk hierbij aan behandelingen om pijnvrij te gaan bewegen of om samen spieren zó te trainen dat klachten worden voorkomen.”

Sinds 1 maart draait Rianne als fysiotherapeut mee met in het team van fysio-, manueel- en ergotherapeuten in Tubbergen. Na het behalen van haar fysiodiploma heeft ze meerdere trainingen en opleidingen gevolgd, waaronder een specialistische kaakopleiding en een cursus manuele therapie. “Eén van de meest voorkomende sportblessures zijn schouderblessures. Om inzicht te krijgen in nieuwe ontwikkelingen hoe we deze blessures nog beter kunnen behandelen, start ik later dit jaar ook met een extra schoudercursus”, vertelt ze.

Bewust Bewegen

Bewust Bewegen is als fysiotherapiepraktijk, met vestigingen in Tubbergen, Vasse en Albergen, continu bezig met doorontwikkeling. Daaronder valt ook het toevoegen van de laatste kennis via cursussen. De praktijk heeft als missie verantwoorde zorg aanbieden op een zo hoog mogelijk kwaliteitsniveau.

In de zogeheten zorgplannen staat de patiënt centraal en niet de therapeut. De patiënt ontvangt altijd de meest doelmatige zorg doordat specialisaties in de praktijk op elkaar zijn afgestemd.

Zie voor meer informatie ook www.bewustbewegen.com.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen