Speeltuinconcert nieuwe stijl bij De Molenberg in Reutum smaakt naar meer

Zondag organiseerde de muziekvereniging St. Jozef uit Reutum een speeltuinconcert bij De Molenberg te Reutum.

Onder schitterende weersomstandigheden werd op het buitenterras een concert nieuwe stijl neergezet: samen met Music4kids en alle jeugdige muzikanten in opleiding wisten de drumband en de harmonie een uniek programma uit te voeren met respectievelijk een uniek samenspel van ritme en klanken, unieke slagwerkinstrumenten en bekende popnummers uit o.a. de jaren 1960-1970.

Hallo allemaal

Onder leiding van dirigent Herbert Vreeman begonnen de harmonie en de drumband met een gezamenlijke mars Ceremony. Vervolgens het nummer Hallo allemaal, bekend van het televisieprogramma De Luizenmoeder. Daarna was het de beurt aan alle jeugdige muzikanten van de basisschool die zich tijdens een nieuwe variant van de Algemene Muzikale Vorming (AMV) trots presenteerden wat zij hebben geleerd op het gebied van muziek. Dit jaar met een geheel nieuw programma onder de titel Music4Kids. Dit programma is opgezet door Robert Brookhuis om jonge muzikanten te enthousiasmeren en voor te bereiden op het leren spelen van een instrument. Terwijl de muziek speelde, zongen een tiental kinderen bekende liederen uit volle borst mee. Het publiek waardeerde dit enorm en deed volop mee. Vervolgens was het de beurt aan de harmonie en de drumband om elkaar af te wisselen met spelen van diverse nummers.

Music4Kids

Dit schooljaar is Robert Brookhuis gestart met een 2-tal music4kids groepen die een breed scala aan muziekmogelijkheden krijgen voorgeschoteld ter oriëntatie op een vervolgopleiding waarin zij een instrument gaan kiezen en leren bespelen. Met een tuinslang waarop een trompetmondstuk werd gemonteerd, werden vele klanken, hoog en laag uitgevoerd. Met Robert op Keyboard werden een 4-tal stukken uitgevoerd waarbij ritme, klank, dans en zang steeds werden afgewisseld. Het vele publiek wist dit met een daverend applaus te waarderen. Bij het tweede deel van Music4kids kwamen de leerlingen vermomt als een grote draak het terras op. Met dans en zang werd het drakenlied uitgevoerd. En het publiek komt weer ruimschoots aan de beurt om mee te doen. Vervolgens een ritmisch nummer waarbij handen en voeten, ogen open en ogen dicht werden gebruikt. Tot slot werd de Irish dance ten uitvoer gebracht. Het publiek waardeerde dit met een staande ovatie.

Jeugd in opleiding

Ook de individuele muzikant in opleiding kregen kans van zich te laten horen. De aftrap was voor de 12-jarige Bart Hemmer op trompet. Hij wist het muziekstuk American Patrol bijzonder zuiver uit te voeren. Vervolgens kwam drumtalent Tim Volmerink met een lastig ritmisch goed vertolkt nummer. Daarna kwamen de drumleerlingen Rik Golbach en Mees Grundel beiden met een solistisch nummer. En op trompet Bas Eerdman die een mooi klanknummer vertolkte. Verder kwam Niels Groothuis met een goed uitgevoerde drumsolo. En samen met Rick Golbach speelde hij als sluitstuk nog een mooi ritmisch nummer.

De harmonie

Na deze jeugdige uitvoering was de beurt aan de harmonie. Met het nummer Music for Happiness wist de harmonie het publiek te enthousiasmeren. Vervolgens werd de Beach Boys Greatest Hits gespeeld. Een medley van 5 nummers die afwisselend solistisch werden uitgevoerd. Deze nummers klonk het publiek als muziek in de oren. Vervolgens was het de beurt aan de Greatest Hits van Queen waarbij de warme klanken over het zonnige terras zweefden. Ten slotte kwam Take on me op de lessenaar. Het publiek zorgde uiteindelijk voor een daverend applaus.

De drumband

Vervolgens voerde de drumband een aantal nummers uit onder leiding van Marcel van Nieuwland. Ieder concert probeert de drumband op originele wijze van zich te laten horen. Dit keer verzorgde de slagwerkgroep een vijftal nummers. Allereerst Marcia Ostinato, een virtuoos ritmisch nummer. Daarna was het de beurt aan de Slagerij van Kampen – Medley bekend van de Nederlandse percussieband uit Eindhoven. Vervolgens de ritmische klanken van Live on stage. Bovendien werd met het nummer ‘Three circus artists’ een heus circus nagebootst. Een leeuw werd geïmiteerd door een stuk touw door het vel van een tenortrommel te laten bewegen. Ter afsluiting werd een luid, ritmisch nummer, genaamd Drums. Loud. Good. ten gehore gebracht.

Tot ziens allemaal

Samen met de harmonie en de drumband werd tot slot de mars Excellence uitgevoerd. De muziekvereniging dankt iedereen voor hun komst en de muzikanten en dirigenten voor de uitvoering. Speciale dank gaat uit naar Robert Brookhuis met zijn nieuwe inbreng ‘Music4Kids’. Een echte aanvulling op het repertoire! Kortom, een geweldige muzikale middag die smaakt naar meer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen