Warm onthaal voor ‘oons Annie’ bij Canisius in Tubbergen

Vanmorgen bracht Annie Schreijer-Pierik een bezoek aan Canisius-vestiging Tubbergen.

Het welbekende Europarlementslid, door boeren weleens liefkozend ‘oons Annie’ genoemd, sprak vanochtend met leerlingen. Ze legde de ruim 100 jongeren in zo’n anderhalf uur tijd de werking van de Europese Unie uit en ging ook met hen in debat over de samenwerking op het gebied van landbouw, energie, duurzaamheid, vrede, veiligheid, medicijnen en meer.

Herverkiezing

De 65-jarige Schreijer-Pierik, een geboren en getogen Twentse, kwam in 2014 in het Europese Parlement en hoopt volgend jaar herverkozen te worden. “Mijn oudste collega, van 91 jaar, ging onlangs met pensioen. Vele anderen in het parlement, vooral uit andere lidstaten, zijn ook al op leeftijd.”

Zij gaat ditmaal voor plek 5 op de verkiezingslijst, zo maakte ze vanmorgen bekend. “Tenminste, als de partij dat ook ziet zitten. We zijn een ledenpartij en zij gaan er uiteindelijk over. Ik heb er erg veel zin in om aan een nieuwe termijn te beginnen en zie nog zo enorm veel uitdagingen.”

De vorige keer stond Schreijer-Pierik nog op een normaal gesproken onverkiesbare 25e plaats. Toen ze echter een enorm aantal voorkeursstemmen (meer dan 100.000) kreeg, mocht ze alsnog als Europarlementariër aan de slag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen