Gezondheid van lichaam en geest centraal tijdens eerste vitaliteitsfestival

Erve Kampboer en het naastgelegen Noaberplein vormen binnenkort het toneel voor de eerste editie van het Vitaliteitsfestival in Geesteren.

“Het belooft een prachtig evenement te worden voor alle inwoners van Geesteren en geïnteresseerden uit andere dorpen”, vertelt voorzitter Miriam Vollenbroek van de werkgroep Vitaal Geesteren.

Burgemeester Haverkamp geeft het officiële startsein om 14.00 uur op zaterdag 23 juni aanstaande. Tijdens het Vitaliteitsfestival kan jong en oud van alles beleven en ervaren op het gebied van vitaliteit zoals voeding, ontspanning, technologische snufjes, bewegen en zorg. “Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld gezonde voeding proeven en ervaren hoe ontspannend een massage kan zijn”, vertelt Vollenbroek. “Maar ook hoe het voelt om ouder te worden en je lichaam niet altijd meer doet wat je graag wilt.” De entree is gratis.

Actief festival

Wie niet bang is zich in het zweet te werken, kan tijdens het gezondheidsevenement meedoen aan een lesje bootcamp of ervaren hoe zwaar het is om een berg op te fietsen. Voor de allerkleinsten is er een proefles peutergym. “Daarnaast besteden we op het festival aandacht aan hoe de zorg in de toekomst er uit gaat zien. Zo kun je te weten komen welke technologische ontwikkelingen er zijn om actief aan het leven deel te nemen”, vertelt Vollenbroek.

Vitaal Geesteren

De werkgroep Vitaal Geesteren is afgelopen jaar ontstaan naar aanleiding van het project Mijn Dorp 2030 van de gemeente Tubbergen. Uiteindelijk doel is een welvarend Geesteren in het jaar 2030 te realiseren. “De missie van onze werkgroep is geslaagd als alle inwoners van Geesteren zoveel mogelijk eigen verantwoordelijkheid nemen voor hun gezondheid om er zo voor te zorgen dat er voldoende zorgvoorzieningen zijn voor als zelf even niet meer lukt maar vooral ook om bij te dragen aan een welvarend Geesteren”, vertelt de voorzitter. “Wij willen hierbij helpen door kennis te delen, te laten zien welke ondersteuning er mogelijk is om vitaal te blijven maar vooral ook mensen uitnodigen en aanmoedigen om zelf aan de slag te gaan. Op deze manier hopen we een actieve bijdrage te kunnen leveren aan een de gemeenschap.”

Vanwege de beperkte parkeergelegenheid en de aard van het festival worden bezoekers verzocht om – indien mogelijk – te voet of met een fiets te komen. Er is parkeergelegenheid aanwezig aan de Geermanstraat (ingang vanaf de Langeveenseweg), Vriezenveenseweg, L. ten Catelaan en in de Röringstraat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen