Plasticinzameling van LTO Noordoost Twente weer een groot succes

Foto: LTO Noord

Afgelopen week hield de LTO Noordoost Twente weer een inzamelingsactie voor plastic, zodat haar leden niet met overtollig plastic blijven zitten en ook het buitengebied vrij blijft van dergelijke onnatuurlijke stoffen.

Ieder jaar houden diverse LTO-afdelingen een actie waarbij haar leden overtollig plastic kunnen inleveren op diverse locaties. Zo ook de LTO afdeling Noord Oost Twente, wat afgelopen week weer vrachten vol plastic heeft mogen ontvangen.

Vrijwilligers

Het plastic wat ingeleverd werd, is vooral van de vierkante of ronde plastic balen en anders wel afkomstig van het afdekken van een gras- of maïskuil voor de wintervoorraad. Nu de koeien weer buitenlopen en het wintervoer veelal op is en er nieuwe wordt ingeslagen, hadden de leden van LTO Noordoost Twente de mogelijkheid om hun overtollig plastic in te leveren bij diverse (12 plaatsen) inleverpunten in de regio.

Vele boerenerven en mechanisatiebedrijven fungeren al jaren als vrijwillig inleverpunt voor de LTO-leden. De loonwerkers plaatsen en halen de containers weer op bij de inleverpunten, zodat alles binnen een aantal dagen ook weer afgevoerd is en niemand er overlast van heeft.

Op herhaling

Doordat de leden van de land- en tuinbouworganisatie hun plastic hebben kunnen inleveren, is het erf bij menig boer weer een stuk schoner. Ook voorkomen de LTO-afdeling en haar leden zo dat de natuur gevrijwaard blijft van vervuiling.

Deze actie zal zeker volgend jaar weer herhaald worden als het aan de LTO’ers ligt.

Reacties

article
60315
Afgelopen week hield de LTO Noordoost Twente weer een inzamelingsactie voor plastic, zodat haar leden
https://tubbergen.nieuws.nl/nieuws/20180612/plasticinzameling-lto-noordoost-twente-weer-groot-succes/
2018-06-12T23:04:05+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/06/12230338/Inzameling-landbouwplastic.jpg
Nieuws