Kramp in de lachspieren voor het goede doel

Foto: Fotostudio Visschedijk

Met een daverend applaus van de bijna 350 aanwezigen, werd afgelopen zondagavond aan SWTD Armoedebestrijding en Stichting VisiteClowns een cheque van elk €3.000 overhandigd door president Anne-Ruth Scheijgrond van de Lions Club Tubbergen.

De overhandiging van de cheques vormde het slotakkoord van het buitengewoon succesvolle evenement Lach voor een Lach bij Kampkuiper in Harbrinkhoek.

Onder de extra overkapping bij Kampkuiper ontmoetten aanwezigen en artiesten elkaar voor een zondagmiddag vol onvervalste Twentse humor. In een prachtige ambiance verschenen namen als Jan Riesewijk, Mathilde Geerds, Adri Veenstra, Paul Wiefferink, Jampie, Bennie Oude Oosterik, Gerrit Hütte en Gerard Lohuis ten tonele en bezorgden de aanwezigen een vermakelijke namiddag, die menigmaal op de lachspieren werkte en de zaal dubbel liet liggen. Het dweilorkest Loat Goan uit Langeveen leverde de muzikale bijdrage, de presentatie was in handen van Henri ‘The Whiskyteacher’ Goossen.

De opbrengst van deze middag ging dit keer naar Stichting VisiteClowns en Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland (SWTD), voor hun armoedebestrijding. Stichting VisiteClowns is een collectief van professionele clowns, die zich hebben gespecialiseerd in het spelen voor mensen in zorginstellingen en m.n. voor ouderen met dementie en mensen met een verstandelijke beperking. De afdeling armoedebestrijding van de SWTD zet zich in voor het beperken en voorkomen van armoede door het stimuleren van zelfredzaamheid, het treffen van preventieve maatregelen en het creëren van een vangnet.

Het organiseren van dit evenement past goed in de doelstelling van de Lions Club Tubbergen. De uit circa 30 leden bestaande club houdt zich o.m. bezig met het inzamelen van geld t.b.v. goede doelen. De laatste jaren hebben vele goede doelen in de omgeving van Tubbergen geldelijke en materiële ondersteuning mogen ontvangen van de Lions Club.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen