Lionsclub financiert vakantiebox voor 36 gezinnen

Gezinnen binnen de gemeente Tubbergen die in aanmerking komen voor een verjaardags- of feestbox, mogen een dezer dagen een speciale vakantiebox thuis verwachten.

Het gaat om 36 gezinnen uit de gemeente Tubbergen. Gisteravond waren zo’n 15 vrijwilligers druk bezig alle boxen in te pakken.

Speciale boxen

De Vakantiebox is een speciale box, gericht op de zomervakantie. Naast leuke spullen, ontvangen de gezinnen ook vrijkaartjes voor bijvoorbeeld het maïsdoolhof of het zwembad. De inhoud van de Vakantiebox verschilt per gezin, omdat deze is afgestemd op de leeftijd(en) van het kind/de kinderen in het gezin. De (financiële) waarde is voor alle boxen gelijk. Voor ieder kind zit er een cadeautje in. Dit kan een stuk speelgoed of een spelletje zijn.

Lions Club Tubbergen

Het is voor het eerst dat de verjaardagsbox gemeente Tubbergen een vakantiebox aanbiedt aan de gezinnen. Dat de box goed gevuld en aangeboden kan worden, is dankzij de steun van de Lions Club Tubbergen en lokale ondernemers. De Lions Club Tubbergen wil bijdragen aan de armoedebestrijding in de gemeente. Hier zet zij zich voor in door geld te doneren. Het bedrag dat door hen beschikbaar is gesteld voor de vakantiebox is €1.500. Dit is het bedrag waar de vrijwilligers 36 vakantieboxen mee gerealiseerd hebben. Tijdens de inpakavond was een afvaardiging van het bestuur van de Lionsclub aanwezig.

Bijdragen

Naast de donatie van de Lions Club, hebben meerdere lokale organisaties medewerking verleend door het bieden van korting of giften. Op die manier is er voor iedereen een waardevolle vakantiebox samengesteld. Het gaat om: Jut & Jul Tubbergen, speeltuin de Morskieft, zwembad de Vlaskoel, Waldbad Uelsen, boekenwinkel de Secretaresse, het Groot Twentsch Maisdoolhof en Sligro Almelo.

Voor wie?

De verjaardagsbox gemeente Tubbergen is bestemd voor gezinnen die de verjaardag van een kind niet kunnen vieren, omdat er geen geld voor is. Met de verjaardagsbox (1 tot 12 jaar) en de feestbox (12 tot 19 jaar) is dit wel mogelijk. Aanmelden kan via de Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland en binnenkort via de website.

De verjaardagsbox in gemeente Tubbergen wordt mogelijk gemaakt dankzij giften, sponsoren en vrijwilligers. Voor mensen die het goede doel willen steunen, is het mogelijk een gift te storten op bankrekeningnummer NL32 RABO 0151 4063 91.

Reacties

gallery
60729
Gezinnen binnen de gemeente Tubbergen die in aanmerking komen voor een verjaardags- of feestbox, mogen
https://tubbergen.nieuws.nl/nieuws/20180705/lionsclub-financiert-vakantiebox-36-gezinnen/
2018-07-05T08:49:54+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/07/05084653/IMG-20180704-WA0004-e1530773384128.jpg
Nieuws