Voorspeelavond jeugd St. Jozef goed bezocht

De jeugdvoorspeelavond van muziekvereniging St.Jozef uit Reutum, die afgelopen donderdagavond is gehouden, was weer een groot succes.

In de volle repetitielokaal van het Kultuurhoes konden alle jeugdigen die een instrument bespelen, laten horen wat ze kunnen. En dat natuurlijk onder ogen van trotse ouders, grootouders en andere belangstellenden.

De opening werd door voorzitter Stefan Groothuis verricht. Hij gaf aan om op een iets andere manier invulling te geven aan het voorspelen, namelijk door leerlingen afwisselend te presenteren. Een korte uiteenzetting van de opleiding zal plaatsvinden op het eind van de avond. Vervolgens nam Jan Lammerink de presentatie over om met het programma te starten.

Als eerste kwamen de leerlingen die door docent Gerard Grobben worden onderwezen. Lotte Telgenhof bespeelt voor haar tweede jaar de klarinet. Met het nummer Babysitter blues werd de aftrap verricht. Als muzikante van afgelopen jaar bracht ze dit nummer met overtuiging. Vervolgens kwam Florenzo ter Denge op zijn saxofoon. Nog maar een half jaar de lessen gevolgd bij Gerard Grobben en dan al zo’n mooie toon uit dit instrument laten klinken. De 2 nummers, Cha cha cha en Le chateau wist Florenzo heel helder uit te voeren.

Music4Kids

Nieuw dit afgelopen schooljaar was de start van Music4Kids. Docent Robert Brookhuis heeft een nieuw concept ontwikkelt waarbij de leerlingen van groep 3, 4 en 5 de beginselen van algemene muzikale vorming doorlopen. Met maar liefst 12 leerlingen verdeelt over 2 groepen wordt iedere woensdagmiddag in 3 kwartier per groep e.e.a beoefent. Van zang naar ritmisch, ogen dicht ogen open, een verscheidenheid aan mogelijkheden.

Met deze voorspeelavond als eerste grote optreden begonnen de leerlingen met het bekende televisielied Hallo allemaal, begeleidt door Robert op keyboard. Vervolgens stelde ieder kind zich al zingen voor met het liedje Ik ben ik. Vervolgens met publiek een mooie voordracht afwisselend gebracht. Ook de blokfluit met verschillende kleuren werd melodieus ingezet met het nummer BIM BAM. En om nou vervolgens de Draak te zijn werd wel heel echt uitgevoerd. Het laatste liedje was rond het kampvuur waarbij ieder kind een spekje kon verorberen en ook het publiek kon meegenieten.

Docent Robert Brookhuis leidt alle koperblazers op. Bas Eerdman kwam vervolgens als vierdejaars trompettist met het nummer Easy beat. Vervolgens wist Bart Hemmer op zijn trompet het nummer De ridders op zijn bekende manier uit te voeren. Mooie klanken wist hij uit dit instrument te laten horen.

De zusjes Eline en Marell Volker brachten als duet het nummer Can you feel the love tonight. Hierbij speelde Eline op dwarsfluit en Marell op klarinet. Beiden zijn afgelopen jaar geslaagd voor diploma B.

Nieuw dit jaar weer  is dat ook andere instrumenten als in de harmonie te bespelen deel namen. Jasmijn ter Denge liet haar viool heel mooi klinken met het nummer Por una cabera, maar speelt ook piano. Dit jaar wist ze de diploma’s C op piano en B op viool te behalen.

Diplomauitreiking

Ook werd er weer aandacht besteed aan de opleiding van jonge muzikanten. Dit resulteert dan weer in de diverse muziekexamens die afgelopen tijd zijn afgenomen. Een viertal jongens en meisjes wisten een diploma te behalen namelijk: Jasmijn ter Denge (piano C en viool B), Marell Volker (klarinet B), Eline Volker (fluit B) en Thijs oude Hengel (tuba B). Voorzitter Stefan Groothuis reikte dan ook de diploma’s uit en gaf allen nog een leuke attentie.

Slagwerk

Op de drums kwam Rick Golbach met een mooi inspeelnummer. Als eerstejaars leerling ging hij vervolgens achter het drumstel zitten om met het nummer: I’ll be waiting van Lenny Kravitz, begeleidt door een cd, zijn kunnen te laten horen.

Kian van Joost wist met het nummer First Beat ritmisch de zaal te beroeren. Vervolgens mocht Marijn Roetgerink eerst een inspeelnummer ten gehore te brengen. Tim Volmerink bracht het nummer High 5. Niels Groothuis sloot de rij van drummers. Hij speelde het nummer Solo 1 van Charley Wilcoxon. Allen werden opgeleid door Rudiger Walbeck van Kaliber.

Zoals gezegd nam tot slot Marijn Roetgering zijn plek in achter het drumstel. Begeleidt door Stefan wist hij een echte drumsolo ten gehore te brengen met het nummer Straight on. Een groot applaus viel hem ten deel.

Muzikant van het jaar

Ook werd weer de muzikant van het jaar onthuld. Gebruikelijk is dat de docenten een aantal leerlingen gaan nomineren. Dit vooral op hun motivatie, de gevolgde lessen, hun enthousiasme. Kian van Joost  werd in het zonnetje gezet. Hij werd gekozen tot muzikant van het jaar en kwam in het bezit van de Frans Dijkers Troffee. Voorzitter Groothuis reikte de bijbehorende beker en titel uit. Hij benadrukte dat vooral het doorzettingsvermogen van Kian en zijn plezier hiertoe de doorslag had gegeven.

Vervolgens nam Jan Lammerink nog het woord en ging in op de opleiding van jonge muzikanten. Nog steeds weet de muziekvereniging St. Jozef in haar eigen repetitielokaal de jeugdigen op te leiden. Met een vijftal docenten wordt op de maandag, dinsdag en woensdagavond in verschillende tijdsvakken ieder van les voorzien. Voor kleinkoper en zwaarkoper, de dwarsfluit, de klarinetten, het slagwerk en blokfluiten worden de lessen gegeven. Alle leerlingen krijgen dan ook van de vereniging een instrument in bruikleen.

Schooljaar 2018-2019

Er is ook weer gelegenheid om jeugdige muzikanten te laten inschrijven voor een opleiding. Dat kan nu via een lidmaatschap bij St. Jozef, waarbij alle instrumenten zijn te bespelen. In samenwerking met Kunstenschool Kaliber worden dan de lessen en docenten verzorgt.

Nieuwe leerlingen zich kunnen aanmelden door een mail te sturen naar [email protected]. Graag wil de muziekvereniging de jongeren aanmoedigen om een instrument te bespelen. Vooral het zwaar koper verdient de aandacht om jongeren in op te leiden. De lessen starten vanaf de eerste week in het nieuwe schooljaar

Reacties

gallery
60805
De jeugdvoorspeelavond van muziekvereniging St.Jozef uit Reutum, die afgelopen donderdagavond is gehouden, was weer een
https://tubbergen.nieuws.nl/nieuws/20180708/voorspeelavond-jeugd-st-jozef-goed-bezocht/
2018-07-08T21:49:35+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/07/08204732/IMG_4225-e1531075735819.jpg
Nieuws