Record aan deelnemers en ‘luxeprobleem’ bij Wandeldriedaagse Manderveen

De derde editie van de Wandeldriedaagse in Manderveen heeft voor verschillende primeurs gezorgd.

Zo was er een recordaantal deelnemers met als bijkomend ‘luxeprobleem’ dat de routes de eerste avond al op waren.

Dit jaar zat alles mee: fantastisch weer, mooie routes en 315 enthousiaste wandelaars. De verschillende routes konden elke avond op worden gehaald bij de fysiotherapieruimte in het Kulturhus van Manderveen. Bijzonder om te vermelden is dat Gerrit Kosters elk jaar 3 avonden helpt bij het inschrijfbureau.

Voor €1 per route kregen de deelnemers een mooie wandeling en bij binnenkomst een lekkere gezonde versnapering aangeboden door lokale ondernemers.

Elke avond kregen de kinderen een stempel op hun wandelcertificaat en op vrijdag kregen ze hierbij een medaille. Op vrijdag werd er aan elke wandelaar een ijsje aangeboden door de recreatiewerkgroep van Mijn Manderveen 2030.

De verschillende afstanden (2,5 – 5 – 10 – 15 km) zijn allemaal aan bod gekomen. Verschillende mensen, ook van buiten Manderveen, spraken hun lof uit over de mooie routes en bijbehorende natuur.

Elk jaar probeert de werkgroep een vernieuwend element toe te voegen aan de Wandeldriedaagse. Waar dat vorig jaar de selfie-actie was met #zoekdekabouter, was dit jaar voor het eerst de route van 15 km uitgezet.

Houtdorp

Het volgende evenement in Manderveen is het houtdorp op zaterdag 21 juli, waarbij het thema ‘middeleeuwen’ zal worden nagebootst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen