Manderveense jeugd timmert middeleeuws houtdorp in elkaar

Gisteren werd voor de derde keer op rij een houtdorp georganiseerd in Manderveen.

De allereerste dag van de zomervakantie werd traditiegetrouw goed begonnen met een dag vol bouwen, timmeren, verven, eten en drinken. Vanaf 09.30 uur konden de kinderen zich melden op de ‘ijsbaan’ naast het Kulturhus en werden de groepen en bijbehorende begeleiders bekend gemaakt. Als de kinderen hun wandelcertificaat konden laten zien mochten ze voor €3 meedoen en anders was het startbedrag €5.

Er werd meteen fanatiek gezocht naar het beste hout en binnen no-time stonden de mooiste kastelen inclusief ophaalbruggen te pronken op de ijsbaan. Tussendoor werd er gezorgd voor voldoende vloeibare lekkernijen, broodjes knakworst, koekjes en vanzelfsprekend verkoelende ijsjes.

Gouden hamer

Alleen een prachtig kasteel was natuurlijk niet voldoende, vlaggen werden gehesen en liters verf waren nodig om de kastelen net dat beetje extra te geven. Genoeg stof om de anonieme jury reden tot nadenken te geven, na ruim beraad werd besloten dat dit jaar de ‘gouden hamer’ ging naar groep 1 t/m 8, oftewel een gedeelde eerste plaats. Dit betekent dat de felbegeerde beker elke maand van het nieuwe schooljaar in een andere klas zal staan.

Geslaagde dag

Alle kinderen en begeleiders zijn blij met de gezelligheid van deze dag en mooie resultaten. Jong en oud werkte samen om zo een zo mooi mogelijk gebouw neer te zetten. Kinderen samen aan het werk met vaders en moeders, opa’s en oma’s, buurmannen en zelfs sterke vrijwilligers die zich spontaan aanmelden om dit evenement in stand te houden. Onmisbare krachten waar de recreatiewerkgroep Mijn Manderveen 2030 niet zonder kan. Charissa Bernds, het aanspreekpunt en drijvende kracht achter dit evenement, is de onmisbare schakel die dit evenement intussen driemaal heeft aangejaagd.

De werkgroep kijkt terug op een zeer geslaagde dag en kijkt alvast voorzichtig uit naar het volgende evenement namelijk de eerste zaterdag van de herfstvakantie LEGO-bouwfestijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen