Almeloos theater werkt samen met creatieve duizendpoot uit Tubbergen

Jos van Beem
Jos van Beem
Foto: Mark Mensink

Het theater Hof 88 in Almelo viert dit jaar haar 30-jarig bestaan, voldoende aanleiding voor een feestje.

En dat gaat ook gebeuren met een jubileumvoorstelling over 30 jaar theatervoorstellingen. Maar er staat meer op stapel. Theater Hof 88 wil haar vleugels verder uitslaan. Letterlijk! “We hebben een fijn, middelgroot theater dat voor artiesten maar zeker ook voor bezoekers een bepaalde betekenis heeft”, vertelt theaterdirecteur Joris Kemps. De belangstelling blijft gestaag groeien: het publiek weet de weg naar Theater Hof 88 goed te vinden. “Echter, als theaterbedrijf moet je niet stil blijven zitten. Natuurlijk is niet alles mogelijk, maar we blijven ons wel oriënteren op nieuwe kansen”, aldus Joris Kemps. “In die zin is ons jubileumjaar ook aanleiding om te onderzoeken of publiek op andere manieren bereikt kan worden. Bezoekers van Hof 88 komen namelijk lang niet allemaal uit Almelo maar ook uit omliggende plaatsen als Wierden, Bornerbroek, Tubbergen en Enter.”

Creatieve brein

Om ideeën verder inhoud te geven, is een samenwerking aangegaan met Jos van Beem. De Tubbergenaar heeft de nodige ervaring in de muziek- en theaterwereld en met diverse culturele formats. Van Beem is onder meer het creatieve brein achter het evenement Glasrijk Tubbergen, cultuurprogramma Kunstspoor, als ook de bedenker van Kamerfestival Twente. Kemps over de samenwerking: “De muziek- en theaterwereld is voortdurend in beweging. En daarmee ook de publieke interesses. We willen mogelijk het publiek meer gaan opzoeken. En daarvoor hebben we Jos van Beem als creatief coördinator in de arm genomen.”

De intentie is om in 2019 ‘iets’ op de planken te brengen. Naar verwachting wordt hiervoor in het najaar een plan gepresenteerd. Van Beem hierover: “Ik ben nu aan het inventariseren wat mogelijk is. En gelet op de enthousiaste reacties, lijkt er straks iets moois te gebeuren.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen