Jolanda Kuiphuis-Hofsink wacht megaklus op het NK bloemsierkunst

Jolanda Kuiphuis-Hofsink
Jolanda Kuiphuis-Hofsink
Foto: Vereniging Bloemist Winkeliers

Jolanda Kuiphuis-Hofsink uit Tubbergen zal op 5 en 6 september aanstaande meedoen aan het NK Bloemsierkunst voor professionals.

De bloemiste zal strijden tegen 11 andere zeer gedreven collega’s die zich niet zomaar opzij laten zetten. Het strijdtoneel, eventlocatie De Basiliek in Veenendaal, wordt omgetoverd tot een ware oase van bloemen en planten. En natuurlijk wil Jolanda er vandoor gaan met de eerste plek. Want dan mag zij in 2020 de Nederlandse eer vertegenwoordigen op het Europees kampioenschap, dat wordt gehouden in Polen.

Bram Rijkers werkzaam bij brancheorganisatie Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW) en verantwoordelijk voor de organisatie: “Na zeer enerverende voorrondes strijdt de crème de la crème van de Nederlandse bloemsierkunst nu om de landelijke titel. De finalisten maken maar liefst 5 creaties: 3 opdrachten krijgen ze ter plekke uitgereikt, de vierde en vijfde opdracht mogen thuis worden voorbereid. Eén van de voorbereidingsopdrachten is het maken van een bloemkraag. Decoratieve bloemkragen worden bijvoorbeeld in modeshows gebruikt van onder meer Viktor & Rolf. In totaal worden er per deelnemer bijna 1.000 bloemen verwerkt in 2 dagen. De gemaakte werkstukken worden beoordeeld door een professionele jury. De bloemist met de hoogste score wordt winnaar van deze prestigieuze vakwedstrijd.”

Jolanda: “Ik heb er erg veel zin in, onwijs leuke ervaring om mee te mogen maken en superleuke opdrachten om voor te bereiden, mijn hoofd draait alweer over uren, haha. Ondanks de zenuwen (die straks nog meer aanwezig zullen zijn) ga ik er een paar leuke dagen van maken. Heel veel genieten, alles maar op me af laten komen en vooral weer veel ervaring opdoen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen