Al 100 donaties aan Red de Grutto

Foto: Red de Grutto

Gerrit Waaijer heeft de 100e donatie gedaan aan de crowdfundingsactie Red de Grutto van de Vogelwerkgroep Geesteren.

“Dat is geweldig, grote klasse, net als zijn 99 voorgangers”, zegt Hennie Schröder van de werkgroep. Gerrit, in het dagelijkse leven commercieel medewerker bij de koninklijke De Heus Voeders, woont in hetzelfde weidevogelgebied het Geesterense Veld aan de Iemenhofweg als zijn buurman Harrie Nobbenhuis. “Ik vind het heel bijzonder dat mijn buurman Harrie zoveel tijd steekt in het opzoeken en markeren van de nesten”, zegt Gerrit Waaijer. “Zonder hem was het allang gebeurd met de grutto en de kieviten. Daarom steun ik deze actie van harte”.

“Wat de grutto betreft is het kantje boord”, zegt Schröder. “Elk jaar worden veel nesten kapot gemaaid, als vrijwilligers ze niet meer op tijd kunnen markeren. De boer kan er niks aan doen. Het doet hem ook pijn. Als de nesten maar gemarkeerd zijn, dan gaan onze boeren er met de machines netjes omheen. Ook zij willen hun weidevogels behouden. Het probleem ligt waar je het niet verwacht, namelijk bij onze vogelwerkgroep. Wij zijn niet meer in staat om met name de bijna onzichtbare gruttonesten tijdig te vinden in dit uitgestrekte gebied. De weilanden zijn zo groot geworden. De schaarse nesten zijn onmogelijk op te sporen zonder drone. Onze laatste redding is de Fieten Olie weidevogeldrone van 25.000 euro.

Landschap Overijssel maakte het begin dit jaar mogelijk een weidevogeldrone van de firma van den Brandhof te testen. “Onvoorstelbaar wat deze nieuwe techniek teweeg brengt”, zegt Schröder. “In slechts twee uur tijd werden er maar liefst zeven nesten van grutto’s en twee wulpen gevonden in het hoge gras. Dat is zo bijzonder, dat wij onmiddellijk hebben besloten, dat we die drone willen hebben. Ieder gruttonest moet hier gevonden en beschermd worden. “Ik doe een dringende oproep aan iedereen, ga naar de site www.reddegruttto.nl en doneer”, zegt Gerrit Waaijer. “Laten we alles doen om de laatste weidevogels hier in Twente te behouden”.

Er zijn prijzen te winnen. Een trampoline, beschikbaar gesteld door Marco Sjoers van de firma TopTwence, vijf autowasbonnen t.w.v. € 100 per stuk en de nieuwste iPhone t.w.v. € 1000. Deze is al te winnen door enkel de site te bezoeken en een bericht te delen op Facebook.

Op de foto overhandig Gerrit Waaijer (rechts) een enveloppe met inhoud aan Harrie Nobbenhuis van de vogelwerkgroep Geesteren.

Reacties

article
61906
Gerrit Waaijer heeft de 100e donatie gedaan aan de crowdfundingsactie Red de Grutto van de
https://tubbergen.nieuws.nl/nieuws/20180907/al-100-donaties-aan-red-grutto/
2018-09-07T16:24:32+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/09/07162125/IMG-20180906-WA0053.jpg
Nieuws