‘Laatste keer knallen met de Comedy Express’

Foto: CC0

Maar liefst 7 seizoenen lang kon er 4 keer per jaar hard gelachen worden in Albergen tijdens de Comedy Express bij zaal Morshuis.

Aan dat tijdperk komt nu een eind. Uiteraard is er nog één editie waarbij de pannen van het dak gaan. En dat zal zijn op zaterdag 6 oktober.

Drie comedians, een spreekstalmeester, een klein podium, een lamp en een microfoon. De ingrediënten van een goede comedy avond zijn minimaal. Niettemin is er de afgelopen 7 seizoenen wat afgelachen bij zaal Morshuis. Grote namen en nieuwe talenten kregen hier de vele lachers op hun hand.

Verzadiging

En dan toch de stekker eruit? Waarom? “In het begin was dit fenomeen nieuw voor Albergen en omgeving en zat de zaal al weken voor de tijd helemaal vol”, zegt Edward Morshuis, die de avonden samen met dorpsgenoot Thijs Kemperink organiseert. “Begin vorig seizoen begonnen we te merken dat het steeds lastiger werd om het publiek nog enthousiast te krijgen. En dat heeft niets met de kwaliteit te maken. De mensen zijn verzadigd.”

Er werd besloten om naar drie avonden te gaan, vorig seizoen, maar ook dit veranderde weinig. De beslissing om te gaan stoppen werd daarna vrij snel door de heren genomen. Thijs Kemperink: “Nog steeds zaten we op 100 man publiek en dat is genoeg voor een mooie comedy-avond. Maar we hebben aan het begin gezegd. Als het echt begint terug te lopen stoppen we, want we willen het niet laten doodbloeden.”

Kemperink vervolgt: “Aan de avond zelf valt weinig te veranderen. Stand-up comedy is de puurste kunstvorm die er is. Geef een comedian een podium en een microfoon en klaar… Ik had zelf überhaupt nooit verwacht dat we 7 seizoenen vol zouden maken.”

Festival?

Morshuis en Kemperink betreuren het dan ook helemaal niet dat het voorlopig afgelopen is met de Comedy Express. Voorlopig? “Ik krijg nu al van veel mensen te horen dat ze het heel jammer vinden dat we stoppen. Mocht er over een tijdje weer veel animo zijn, dan kunnen we altijd een avond plannen. Maar we stoppen met de vaste avonden”, vat Morshuis samen. Kemperink vult aan: “Daarbij hebben we op 15 en 16 december nu Platvot viert Kerst geprogrammeerd staan. En we hebben een heel gaaf plan voor een mini-comedyfestival aan het einde van het seizoen, maar daarover kunnen we nu nog weinig zeggen.”

Laatste keer

Op 6 oktober zullen niemand minder dan Tobi Kooiman, Esther van der Voort en Martijn Oosterhuis hun beste grappen laten horen. Oosterhuis was al eerder te gast en behoort tot de beste comedians van het land. Kaarten zijn verkrijgbaar bij café Morshuis of tel. 0546-441238.

Reacties

article
61947
Maar liefst 7 seizoenen lang kon er 4 keer per jaar hard gelachen worden in
https://tubbergen.nieuws.nl/nieuws/20180911/laatste-keer-knallen-comedy-express/
2018-09-11T21:04:01+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/09/11210320/backlit-entertainment-guy-892080-e1536692718179.jpg
Nieuws