Subsidie voor het Rusttheater en natuurboerderij Brunninkhuizen

Foto: Natuurboerderij Brunninkhuizen

De twee projecten Het Rusttheater en Natuurboerderij Brunninkhuizen in Noordoost Twente hebben een subsidie toegekend gekregen van bijna een ton.

De LEADER-groep vindt de projecten in Reutum en Ootmarsum van toegevoegde waarde voor Noordoost Twente en haar inwoners omdat ze bijdragen aan een sterk, vitaal en economisch krachtige regio.

Rusttheater

Met Het Rusttheater in Reutum hebben de initiatiefnemers een plek voor ogen waar mensen elkaar ontmoeten voor cultuur, natuur, educatie, ontspanning en uitwisseling. Door het faciliteren van een plek waar bedrijven binnen en buiten de regio elkaar kunnen ontmoeten draagt Het Rusttheater bij aan de aantrekkelijkheid voor bedrijven, ondernemers en (jongere) werknemers om zich te (blijven) vestigen in Noordoost Twente.

Binnen het LEADER-project wordt binnen dit ondernemersinitiatief een amfitheater, blote voeten pad en een groentetuin ontwikkeld.

Natuurboerderij Brunninkhuizen

In Hezingen wordt aan de slag gegaan met het graanproject voor een nieuw keurmerk: Gezond Dichtbij. Hierbij staan eerlijke, gezonde en duurzame producten centraal; van grond tot mond. Het project is in samenwerking met grondeigenaren, natuurboeren, ambachtelijke bakkers en horeca. Op een slimme manier wordt extensief boeren in of tegen de rand van natuurgebieden gecombineerd met het unieke karakter van Noordoost Twente en het vermarkten van streekproductie.

LEADER

Ook een idee voor Noordoost Twente? Draagt dat idee bij aan de regionale economie of werkgelegenheid en verbind het verschillende partijen? Kijk dan wat er mogelijk is op de website www.leadernoordoosttwente.nl.

Reacties

article
62400
De twee projecten Het Rusttheater en Natuurboerderij Brunninkhuizen in Noordoost Twente hebben een subsidie toegekend
https://tubbergen.nieuws.nl/nieuws/20180927/subsidie-rusttheater-en-natuurboerderij-brunninkhuizen/
2018-09-27T09:03:35+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/09/03190231/Natuurboerderij-Brunninkhuizen-e15380317834561.jpg
Nieuws